Meer inspiratie dankzij de catalogus met modelwoningen van Blavier

Meer inspiratie dankzij de catalogus met modelwoningen van Blavier
12 juli 2017 -

Dat de Belg een baksteen in de maag heeft, is wel bekend. Recente peilingen hebben dat bovendien nog maar eens aangetoond: één op vijf Belgen jonger dan 35 wil zich wagen aan een bouwproject. Natuurlijk moet je in zo’n geval wel een duidelijke visie hebben van hoe je toekomstige huis er moet uitzien. Twee, drie of vier gevels? Klassieke stijl of eerder moderne villa? Voor wie maar niet kan beslissen, heeft Blavier gelukkig een catalogus met modelwoningen. Daarin vind je verschillende voorbeelden ter inspiratie.

Een catalogus met oneindig veel mogelijkheden

In tegenstelling tot wat men vaak denkt, betekent een ‘inspiratiemodel’ niet dat het een volledig vooraf bepaald model is. De woningen die in de catalogus van Blavier zijn opgenomen, dienen alleen om je te begeleiden in je bouwproject. Je krijgt dus de garantie dat je huis uniek zal zijn op alle vlakken. De catalogus met modelwoningen bevat twee grote onderdelen: de presentatie van woningen ter inspiratie en het volledige lastenboek van zo’n onderneming.

Nieuwigheden

De editie van 2017 verzamelt tientallen modellen onderverdeeld per woningtype, te beginnen bij de huizen met vier gevels – of villa’s – gevolgd door huizen met drie en met twee gevels. Elke modelwoning is uitvoerig geïllustreerd aan de hand van buitenfoto’s en de plannen van de architect, die een overzicht van de algemene inrichting bieden. De foto’s vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie die je zal helpen in je keuze van bakstenen, pleisterkalk, ramen en deuren, … Bovendien kunnen ze je ook inspireren voor de aanleg van je tuin. Onderaan elke modelwoning wordt de prijscategorie van de bouw aangegeven. Deze gaat van minder dan € 140.000 tot boven de € 200.000. Houd er wel rekening mee dat de prijs van de grond hier niet bij is inbegrepen. De totale oppervlakte van de modelwoning en de technische basisinformatie worden eveneens vermeld.

Lastenboek Blavier

Uit het lastenboek kan je heel wat informatie putten over de methodes die Blavier hanteert voor zijn bouwprojecten. Hierin worden verschillende aspecten van een project belicht, gaande van het voorafgaand onderzoek tot de prijzen en van de betaalwijze via de ruwbouw tot de afwerking van het interieur.

Droom jij er zoals vele Belgen van om je eigen huis te bouwen? Aarzel dan niet om onze catalogus met modelwoningen online aan te vragen.

Delen