Een keukeneiland? De verschillende mogelijkheden op een rijtje

1 februari 2017 -

Wil je een grote, open keuken in je nieuwe woning? Dan is dit het ideale moment om een keukeneiland te plaatsen. Een keukeneiland biedt tal van mogelijkheden; aan jou om te kiezen welke het best bij je verwachtingen en je levensstijl passen.

Samen gezellige momenten beleven

De keuken wordt niet voor niets het kloppende hart van de woning genoemd. Wil je een gezellige ruimte creëren waar je een aangename tijd kunt doorbrengen met je gezin en je vrienden? Tover je keukeneiland dan om tot een eethoek en geniet van een uitgebreide en langgerekte brunch. Een kookeiland is niet alleen een blikvanger in je keuken. Het is ook uitermate praktisch om ingebouwde stopcontacten in te verwerken voor je broodrooster of waterkoker. Elegante barkrukken maken het geheel af. Ideaal om te aperitieven, te ontbijten en zelfs te dineren.

Plaats besparen in de keuken

Schuim je regelmatig decoratiewinkels af en heb je soms moeite om te weerstaan aan een nieuw servies of een handige collectie Tupperware-dozen? Dan zitten je keukenkasten ongetwijfeld tjokvol en komt er een moment dat je je afvraagt waar je alles gaat stockeren. Ook hier snelt een keukeneiland je te hulp. Dankzij grote en kleine lades (voor respectievelijk kookpotten en bestek) bieden keukeneilanden extra opbergruimte. Bovendien kun je je kookeiland op-en-top personaliseren.

Een multifunctioneel keukeneiland voor je culinaire heldendaden

Interior of luxury kitchen in North AmericaCordon bleus bakken hoeft geen opdracht te zijn waarbij de zweetdruppels op je voorhoofd parelen. Integendeel, met een (gas)fornuis annex stijlvolle dampkap op je kookeiland beleef je er volop plezier aan. Ook een oven kun je perfect in je keukeneiland integreren. Een groot model met werkblad laat toe om groenten te snijden en tegelijk in je pruttelende potten te roeren.

Keukeneilanden zijn beschikbaar in tal van stijlen, formaten en afwerkingen: in L-vorm, centraal in de ruimte of tegen de muur, met afgeronde hoeken, met verlichting in de plinten, … Op zoek naar inspiratie? Vraag dan de sleutel-op-de-deur-catalogus van Blavier aan!

 

Delen