Getuigenis – Roland en Nadine vertellen ons over hun bouwervaring met Blavier

21 januari 2015 -

Roland en Nadine zijn afkomstig uit de regio Brussel en woonden 36 jaar lang in ‘s-Gravenbrakel. Toen ze hun woning verkochten, gingen ze in eerste instantie op zoek naar een koopwoning in de buurt van Floreffe, waar hun dochter ook woont met hun schoonzoon en kleindochter. Hun eerste contact met Blavier gebeurde eerder toevallig.

Het eerste contact

“We hadden een ontmoeting met Felipe, een adviseur van Blavier. Die man was echt top. We bezochten twee kijkwoningen met hem en daarna bezorgde hij ons een offerte … (We hebben overigens ook dankzij hem onderdak gevonden tijdens de bouw van onze woning.)

We vonden een bouwgrond, maar die bleek door een andere sleutel-op-de-deur firma verkocht te worden terwijl we absoluut wilden samenwerken met Blavier. We waren dan ook in de wolken toen we hoorden dat je als je op die grond wou bouwen toch zelf de bouwfirma kon kiezen.

Helaas werd ons dossier overgedragen aan een andere adviseur, waardoor we ongeveer drie maanden vertraging hebben opgelopen voor de start van de werken. Daarnaast hebben we ook twee werfleiders gehad. De tweede, Maxime, volgde de werken beter op dan de eerste.”

De aannemers en de werfleider

“We zijn erg tevreden over de verschillende aannemers waarmee we hebben samengewerkt. De metselaars leverden fantastisch werk, samen met de tegelzetter, de stukadoor, de schilder … We hadden met iedereen een goed contact. Dat geldt trouwens ook voor onze tweede werfleider: hij reageerde op elk telefoontje.

We kunnen helaas niet zeggen dat we helemaal geen problemen hebben gehad, maar er loopt altijd wel iets mis wanneer je bouwt. En uiteindelijk werd alles opgelost. Hadden we een opmerking, dan belden we onze werfleider en werd het probleem de volgende dag of in de loop van de week al opgelost. Er zijn nooit grote problemen geweest: er moest gewoon af en toe iets worden rechtgezet.”

“Onze angst voor grote problemen en bijkomende kosten was ongegrond”

“Nochtans waren we bang voor we aan de slag gingen: we hoorden heel wat verhalen in onze omgeving over problemen tijdens de werken, of werken die zelfs voor lange tijd werden stilgelegd. Misschien waren het niet meer dan geruchten, we hebben dat nooit kunnen controleren.

Daarnaast doen er ook heel wat verhalen de ronde over bijkomende kosten bij een project met sleutel op de deur, wat ons toch wel zorgen baarde! We hebben enkel bijkomende kosten gehad voor de fundering, maar daar waren we op voorbereid. We hebben nooit extra moeten betalen voor de bouwmaterialen. Onze adviseur had sowieso al rekening gehouden met duurdere tegels dan die uit het basispakket. Voor de rest hebben we de basismaterialen gebruikt, omdat die toch al van een goede kwaliteit zijn!

“We stimuleren onze kennissen om te kiezen voor Blavier”

Wanneer we hen vragen of ze nooit spijt hebben gehad van hun keuze, antwoordt mevrouw als volgt: “Jawel, toen we huur en lening moesten betalen tijdens de bouwwerken. Dat was niet vanzelfsprekend. We zijn tevreden nu, maar dat was toch een moeilijkere periode.

In het begin zei onze werfleider dat we pas in januari 2015 in onze nieuwe woning zouden kunnen trekken, en dat vonden we echt lang! Gelukkig was het een zachte winter en hebben de metselaars ook tijdens het bouwverlof en op zaterdag gewerkt … Uiteindelijk konden we begin november 2014 verhuizen!

Het zal dan ook niet verbazen dat we Blavier aanbevelen bij onze kennissen. We proberen ze zelfs een beetje naar Blavier te ‘pushen’ wanneer we horen dat ze bouwplannen hebben.”

Delen