Jouw bouwadviseur: Rudi Vrancken

Werken met Blavier is in de eerste plaats werken met kwalitatief hoogstaande materialen. Jouw bouwadviseur staat ter beschikking om je te begeleiden en alle nodige informatie te verschaffen die je nodig hebt voor een goede start van jouw toekomstige droomwoning. Of het nu gaat om de zoektocht naar een geschikte bouwgrond, administratieve/technische vragen, het opstellen van een gratis voorontwerp,…

Jouw bouwadviseur, Rudi Vrancken, is bereikbaar op 0495/23.15.27. Aarzel niet hem te contacteren voor vragen over jouw bouwproject.

Ontdek de klantgetuigenissen van jouw bouwadviseur Rudi Vrancken

Via google ben ik op zoek gegaan naar een betaalbaar sleutel-op-de-deur nieuwbouwhuis. Na een telefonisch gesprek met bouwadviseur Rudi, was ik overtuigd dat mijn bouwideeën en laag budget toch gematcht konden worden.

De bevestiging bij de bank over het beschikbare budget, deed onze wensen overgaan in een eerste schets. Verdere gesprekken in de kijkwoning van Blavier over praktische zaken (vb. wel of geen garage) verliepen steeds positief en opbouwend.

Het gedeelte “zelf doen” kon ook zelf gekozen worden en dat was ook bepalend in onze keuze voor Blavier. De uitdaging werd groter, maar alles werd netjes uitgestippeld en voorbereid naar wens van de klant. Uiteraard waren er onderweg ook onvoorziene omstandigheden en nieuwe uitdagingen. Zo was er het faillissement van een leverancier waardoor alles vertraagd werd, maar dit raakte uiteindelijk ook weer opgelost.

Om ook een minpuntje te noemen, zijn wij van mening dat het plakwerk iets beter had gekund. Deze was ruw en niet overal haaks, maar dit werd bij de schilderwerken weggewerkt. Na oplevering werden nog achterstallige probleempjes weggewerkt, totdat uiteindelijk alle partijen tevreden het project konden afsluiten. Eind goed al goed en tevreden over alle aspecten van het bouwproject, vooral het communicatietraject met de bouwadviseur, de werfleider alsook de service na verkoop.

 

 

Dieter V.

Ik ben heel tevreden van het geleverd werk. Jullie bouwadviseur Rudi  V. heeft ervoor gezorgd dat ik vertrouwen had in het hele bouwproces. Daarnaast kon ik met alle vragen bij hem terecht, waarvoor dank. Bij Tom, onze werfleider, kon ik ook steeds terecht met betrekking tot aanpassingen in mijn bouwproces. De woning is volledig met kwalitatief materiaal afgewerkt. Ook willen wij het architectenbureau Blockoffice bedanken voor het luisteren naar de eisen voor onze droomwoning. Ik ben Blavier dankbaar voor het maken van mijn droomwoning!

Vriendelijke groeten, Dieter V.

Wij hebben afgelopen jaar onze tweede woning gebouwd. Dit keer kozen we voor de firma Blavier. We hadden na het eerste contact met onze bouwadviseur Rudi V.  een goed gevoel. Gezien het onze tweede woning was, wisten we heel goed wat we wilden. De contacten met onze bouwadviseur en de architect liepen zeer vlot. Ze hebben rekening gehouden met al onze wensen en het originele plan werd er volledig aan aangepast. Zoals bij elke bouw zijn er links en rechts enkele tegenslagen geweest, maar telkens werden deze vlot en correct opgelost. Het was voor ons ook belangrijk om een strakke timing aan te houden gezien we onmiddellijk wilden kunnen verhuizen als ons eerste huis verkocht was. Blavier heeft hier zeker rekening mee gehouden en onze woning werd perfect op schema opgeleverd in iets minder dan 11 maanden. Alles bij elkaar een aangename ervaring vanaf het eerste contact tot de oplevering!

Bedankt!

 

 

 

 

Dankzij het team van Blavier hebben we ons droomhuis kunnen bouwen, en dit rekening houdend met onze wensen en budget. Een aanrader voor wie wil bouwen en een groot deel van de opvolging werf en aannemers uit handen wil geven.

Familie Strauven-Demaret

 

 

 

De start van de bouwplan, en het zoeken naar een aannemer

Willen bouwen om uiteindelijk te startten met bouwen,
2 heel aparte dingen en wat je ook doet of wie je ook kiest uiteindelijk blijft het altijd een beetje een gok.
Je krijgt zoveel invloeden van buitenaf: familie, vrienden, collega’s, reviews op het internet,… uiteindelijk weet je het niet meer goed wat nu de beste keuze is of wat je moet doen.

Uiteindelijk hebben wij  gekozen voor Blavier, waarom?

Omdat het eerste contact al goed was, een goede, vriendelijke verkoper die uit een eerlijke ervaring sprak en ons goed heeft begeleid in het hoe en wat.

‘wij zijn niet de goedkoopste maar ook niet de duurste, als je niet voor ons zou kiezen zijn er nog bepaalde firma’s die voor kwalitatieve woning zorgen’.Deze zin gaf ons een bepaald vertrouwen waardoor we iets hadden van, ze proberen hier naar ons toe niet het perfecte bedrijf voor te stellen waar alles goed gaat en fouten nooit gemaakt worden.

Het toekennen van een Architect

Na de keuze voor 50% bij Blavier gelegd te hebben en 50% bij een andere firma, kregen we een architect toegekend die ons een eerste plan zou tekenen. Hier kregen wij Block Office in Hasselt aangewezen.
Een architect die ik voor iedereen zou aanraden wij zijn hier beide zéér tevreden over.
Een meedenkende architect, een jong team, specialist in moderne woningen en een architect die goede ervaringen heeft om samen met Blavier aan een project te werken.
Na de eerste plannen te zien waren wij al verkocht en was onze keuze voor Blavier al voor 90 % gemaakt, nu de prijs nog.

Prijs , tekenen 

Een huis is duur, je geeft een bepaald bedrag op en Blavier houdt hier rekening mee.
Maar uiteindelijk zou ik voor iedereen toch de raad willen geven om bij u bedrag wat je aan je huis wil spenderen 10 000 tot 20 000 euro extra probeert over te houden.

Waarom? Misschien wil je wel een gevelsteen die je mooi vind maar net een beetje duurder is.
Als je naar de sanitaire toestellen gaat kijken wil je misschien een mooie grote regendouche, een luxe bad. Tegels die net een beetje meer kosten. Ook Architect kosten , infrax , water hoor je in rekening te nemen.

Als dit voor u allemaal goed is hoef je niet meer te twijfelen, en kan ik u enkel de raad geven om er 100% voor te gaan.

De werfleider

De werfleider is iemand met kennis van zaken, en die zich onder iedere omstandigheid zeer rustig houdt en de zaken evalueert hij brengt rust en kalmte naar de bouw maar ook naar de bouwheer(vrouw) als er iets mis loopt zal hij er voor zorgen dat het opgelost geraakt
Ook is hij tijdens de kantoor uren bijna altijd bereikbaar.

De bouw

-De bouw het gene waar het allemaal om draait , uiteindelijk is bij ons alles goed gegaan.
-De ruwbouw ging peilsnel vooruit zonder opmerkingen, het dak stond erop voor we het wisten.
-De ramen die we zijn gaan kiezen waren alluminium ramen met 3 dubbel glas en prachtig materiaal. Krassen of enige mankementen worden op het einde van de bouw hersteld of vervangen
-De elektriciteit is iets wat wij grotendeels zelf gedaan hebben, dit kon met Blavier perfect, Blavier heeft ook gewacht tot wij klaar waren maar hierdoor heeft onze bouw ook wel vertraging  opgelopen, voor ons was dit wel geen probleem dat de bouw niet in de voorziene termijn werdt opgeleverd.
-Over het sanitair kan ik niet veel zeggen, wij zijn bij Desco onze sanitaire toestellen gaan kiezen die wij wouden, het kwam duurder uit dan de voorziene prijs van Blavier maar alles werkt, het is mooi dus perfect uiteindelijk. Ook is er een kwalitatieve warmtepomp van Vaillant voorzien.
-De tegels, er zijn een aantal winkels waar je kunt gaan kiezen wij hebben onze goesting gekozen en we vinden persoonlijk dat we een mooie tegel hebben.

Over het voegsel waren wij minder tevreden wij vonden dat deze te licht was maar dat is niet iets waar Blavier rechstreeks niets aan kan doen maar ze hebben voor ons wel naar een oplossing gezocht.

-Binnenschrijnwerk , Ja hier valt weinig over te vertellen prachtige trap naar keuze, prachtige binnendeuren die Blavier voorziet  kwalitatief zeer goed.

Einde bouw , afwerking

Uiteindelijk zijn wij tevreden onze bouw is ondertussen opgeleverd en er dienen nog een klein aantal dingen te gebeuren zoals het opstarten van de ventilatie, plinten zetten, kleine retouches aan de ramen, … de meeste van deze dingen zijn ondertussen gebeurd binnen de 2 maanden , enkel zijn er nog een paar kleine afwerkingen die dienen te gebeuren.

Reeds hebben wij ook last van een hinderlijke geur in de afvoer, dit is doorgegeven aan onze werfleider en hij is opzoek naar een oplossing, om maar te zeggen dat ze op het einde van de bouw u niet zomaar laten zitten.

Besluit 

Blavier is een betrouwbaar bedrijf en voor ons is het allemaal zeer goed meegevallen ondanks dat ook wij in het begin schrik hadden van wat er zou komen en gebeuren.

Bezoek ook zeker eens een van hun afgewerkte huizen.

 

 

 

Wij hebben afgelopen jaar onze tweede woning gebouwd. Dit keer kozen we voor de firma Blavier.
We hadden na het eerste contact met onze verkoper Rudi Vranken een goed gevoel. Gezien het onze tweede woning was wisten we heel goed wat we wilden. De contacten met onze verkoper en de architect liepen zeer vlot. Ze hebben rekening gehouden met al onze wensen en het originele plan werd er volledig aan aangepast. Zoals bij elke bouw zijn er links en rechts enkele tegenslagen geweest, maar telkens werden deze vlot en correct opgelost. Het was voor ons ook belangrijk om een strakke timing aan te houden gezien we onmiddellijk wilden kunnen verhuizen als ons eerste huis verkocht was. Blavier heeft hier zeker rekening mee gehouden en onze woning werd perfect op schema opgeleverd in iets minder dan 11 maanden.

Alles bij elkaar een aangename ervaring vanaf het eerste contact tot de oplevering!

Wij woonden op een appartement en droomden van een huisje waar we een aantal dieren konden houden. Aangezien wij ons appartement verkocht hadden, was timing voor ons belangrijk. Hierdoor gingen wij op zoek naar een sleutel-op-de-deur firma.
Op Batibouw kwamen we in contact met Rudi, bouwadviseur bij Blavier. Na enkele afspraken hebben we besloten om samen met Blavier ons huisje te bouwen. Voor ons was het ook belangrijk dat wij een aantal zaken zelf konden doen en dat was voor Blavier geen probleem.
Alles verliep vlot dankzij onze werfleider Tom. Hij volgde alles goed op en zorgde altijd voor een oplossing. Ook na de oplevering bleef hij altijd bereikbaar.

Onze bouwgrond werd op 7 maanden tijd omgetoverd naar een gezellig huisje. Wij zijn tevreden van het bouwproject, vooral over de samenwerking met de bouwadviseur en de werfleider, en zullen jullie aanbevelen aan iedereen met bouwplannen!