Welke stijl voor jouw nieuwbouwwoning? Laat je inspireren!

5 September 2018 - ,

Heel wat Belgen dromen van een sleutel-op-de-deur nieuwbouwwoning. En dat is begrijpelijk, want die formule heeft heel wat troeven: je kiest voor transparantie, betrouwbaarheid en de meest recente technieken. Maar het grootste voordeel is dat je een woning krijgt die van de kelder tot de zolder voldoet aan jouw wensen. Je kunt elk element van de woning zelf kiezen, zodat ze volledig overeenstemt met jouw behoeften én jouw stijl. Dat gaat van de inplanting van de woning over de keuze van het dak tot de gevelbekleding. Ben je op zoek naar inspiratie? We geven je graag enkele ideeën.

Het geknipte woningtype

Waarschijnlijk sta je te popelen om je toekomstige huis te personaliseren. Misschien heb je zelfs al de perfecte tegels voor je douche of het parket voor je slaapkamer gevonden. Dat mag uiteraard, maar vooraleer je de afwerking van je interieur kiest, moet je natuurlijk beslissen welk type woning je wil bouwen.

Er zijn drie mogelijkheden:

  • een rijwoning
  • een halfopen woning
  • een vrijstaande woning of villa

Een vrijstaande woning biedt dan wel meer mogelijkheden, als je in de stad wil wonen is een rijwoning of een halfopen woning een stuk praktischer. Je keuze hangt hoe dan ook voornamelijk af van de ligging, de kenmerken en de stedenbouwkundige voorschriften die gelden voor je bouwgrond.

Een stijl die je perfect ligt

Zodra je weet welk type woning je gaat bouwen, kun je de architecturale stijl kiezen. Ook die hangt af van je eigen voorkeuren, je wensen en de sfeer die je wilt oproepen. Uiteraard moet je rekening houden met de geldende stedenbouwkundige voorschriften. Zo zal het moeilijk zijn om te kiezen voor een eigentijdse, geometrische architectuur als de plaatselijke regels je rustieke bakstenen voorschrijven. Maar je kunt op je beide oren slapen: bij Blavier kun je terecht voor zowel klassieke als moderne architectuur en een eindeloze waaier aan mogelijkheden. Bij ons krijg je de woning die helemaal bij jou past.

Een tijdloos ontwerp

Een duidelijke trend in België is dat we vaak inspiratie putten uit klassieke architectuur. Elementen van vroeger die een tijdloze charme hebben, nemen we als basis en geven we een hedendaagse make-over. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van fraaie gevelstenen met afgeronde ramen in houtwerk. Voeg daar nog een zadeldak of schilddak met keramische dakpannen aan toe en je krijgt een gezellige en aantrekkelijke woning die traditie verzoent met comfort ‘2.0’.

Eenvoud boven

Een andere mogelijkheid is dat je kiest voor een moderne stijl die met uitgepuurde lijnen zorgt voor rust en sereniteit in je woning. De gevel van dit soort woningen wordt vaak bekleed met crepi in een lichte kleur, al kun je ook kiezen voor een gevelbekleding in hout of donkerder gekleurd pvc om zo met contrasten te spelen. In een moderne woning zijn grote glaspartijen ideaal om licht binnen te laten en vanuit de woning contact te maken met de natuurlijke omgeving. Een plat dak ten slotte versterkt de geometrie en het hoekige ontwerp van het geheel.

Vind bij Blavier inspiratie voor jouw nieuwbouwwoning

Heb je hulp nodig om de stijl van jouw toekomstige woning te bepalen? Je kunt bij ons terecht voor een brede waaier aan inspiratiewoningen. Misschien staat de woning van jouw dromen er wel tussen? Natuurlijk kun je die modellen ook gewoon gebruiken om inspiratie op te doen voor de woning die jij wilt laten bouwen. We stellen met plezier onze knowhow en onze ruim twintig jaar ervaring ter beschikking om jouw droomproject waar te maken.

Delen