Terrastegels: de mogelijkheden op een rijtje

11 January 2017 -

De zonnige dagen laten nog even op zich wachten, maar in de tussentijd kun je al bekijken hoe jij je tuin en terras op de zomer zal voorbereiden. Ben jij zo’n levensgenieter die op zijn terras graag een glaasje drinkt met vrienden of languit in een tuinstoel wat ligt te lezen? Gelijk heb je!

Voor het zover is, kun je rond je huis al enkele zaken regelen. Ben je bezig met een nieuwbouwproject of met renovatiewerken? Dan zal dit artikel je ongetwijfeld interesseren. We leggen je graag uit welke mogelijkheden terrastegels bieden.

Welke terrastegels kies je het best?

Er zijn heel wat verschillende soorten terrastegels en dat maakt er de zaken niet makkelijker op … Maar bekijk het van de zonzijde: dat betekent ook dat er voor elk wat wils is! Je kunt voor een klassieke stijl kiezen of meegaan in de nieuwste trends. Maar uiteraard mag je ook het praktische aspect niet uit het oog verliezen. Overloop dus steeds minitieus alle voor- en nadelen van de verschillende soorten terrastegels die je overweegt.

Een kwestie van smaak

Wil je een fraai terras, dan is de keuze van de juiste terrastegels cruciaal. Er zijn heel wat kleuren, motieven en vormen waaruit je kunt kiezen. Veelgekozen opties zijn keramische tegels, gres, bakstenen, natuursteen en mozaïek.

Voor een terras in mediterrane stijl zijn tegels met een afwijkende vorm in een lichte, natuurlijke kleur aangewezen. Geef je je terras liever een moderne toets? Kies dan grijze of donkere terrastegels. Als je witte muren hebt, zullen die een mooi contrast opleveren. Nog een tip: lange, rechthoekige tegels zullen je terras optisch vergroten. Kleine, vierkante tegeltjes zijn dan weer ideaal voor een gezellig, klein terras, maar ook voor grote treden van een trap.

Het nuttige aan het aangename koppelen

De keuze van de juiste tegel is niet alleen een esthetische kwestie. Let zeker ook op de praktische aspecten:

  • de prijs per vierkante meter
  • het onderhoudsgemak
  • de duurzaamheid
  • de slipvastheid

Onderschat het belang van deze elementen niet. Vooral de duurzaamheid en de slipvastheid van de tegels zullen in de loop der jaren op de proef gesteld worden. Een terras dat beschadigd raakt of gevaarlijk glad wordt bij regenweer: dat zijn problemen die je wil vermijden. De oplossing? Steeds voor kwaliteit kiezen.

Delen