Zó kies je een nieuwe voordeur

30 augustus 2017 -

Als je een woning bouwt of renoveert is een nieuwe voordeur kiezen waarschijnlijk niet je prioriteit. Nochtans is het de voordeur die je bezoekers een eerste indruk geeft van je huis. Bovendien is ze cruciaal om je veiligheid te garanderen én draagt ze bij aan de isolatie van je woning. Een voordeur kiezen kan dus best moeilijk zijn. Daarom geven we je graag enkele nuttige tips.

Welk materiaal?

Hout

Hout is een authentiek en stevig materiaal, dat de tand des tijds goed doorstaat. Kies voor klassieke houtsoorten zoals eik of voor meer exotische soorten die behandeld zijn tegen insecten, schimmels en vocht. Enig minpunt: hout vergt een regelmatig onderhoud, zelfs als het behandeld is.

Pvc

Pvc is bijzonder budget- en onderhoudsvriendelijk. Het is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en ondervindt geen last van extreme temperaturen. Pvc heeft bovendien uitstekende isolerende eigenschappen. Er zijn talloze uitvoeringen mogelijk in een haast eindeloze waaier aan verschillende kleuren.

Metaal

Aluminium en staal zijn stevige materialen die een goede beveiliging tegen inbraak garanderen. Omdat ze minder goede thermisch-isolerende eigenschappen hebben, worden voordeuren in aluminium of staal voorzien van isolatiepanelen. Daardoor zijn dit soort deuren duurder dan voordeuren in hout of pvc.

Het belang van goede isolatie

Of het nu gaat om muren, ramen of de voordeur van je woning: van het belang van een goede isolatie moeten we je vast niet meer overtuigen. Bij de keuze van je voordeur is het dus cruciaal om de U-waarde te kennen. Hoe kleiner deze coëfficiënt, hoe beter de deur isoleert. De isolerende eigenschappen van een voordeur hangen niet alleen af van het gebruikte materiaal  – zo isoleert pvc beter dan aluminium – maar ook van het gebruik van isolerende panelen en van dubbel glas bij deuren met een raam.

Een veilige voordeur kiezen

Je voordeur is de eerste ‘verdedigingslinie’ tegen inbrekers. Bespaar dus zeker niet op de kwaliteit! Versterkte deuren in staal zijn niet de enige oplossing om de veiligheid van je woning te garanderen. Zorg ervoor dat je deur uitgerust is met een (cilinder)slot, stevig veiligheidsbeslag, scharnieren die je niet kunt loswrikken, een anti-inbraakbeugel en een deurspion. Zoals we eerder al zeiden bieden sommige materialen een betere bescherming tegen inbraak dan andere.

Ben je van plan om een sleutel-op-de-deurwoning te bouwen en wil je meer weten over welke voordeuren er mogelijk zijn bij Blavier? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze bouwadviseurs geven je graag meer inlichtingen.

Delen