Zo maak je iets moois van je voortuin!

Wil je graag een voortuin? Leuk, want daar kun je echt iets elegants en charmants van maken. Zo’n tuintje moet vooral uitnodigend zijn voor je gasten en een lust voor het oog van voorbijgangers én van jezelf.

Een thematische tuin

Een eerste mogelijkheid is een romantische, Engelse tuin met weelderig groen. Zo’n voortuin hoef je niet zo vaak te onderhouden. Een andere optie is een meer formele, Franse tuin. Daarvoor plant je buxussen, oefen je wat geduld en voor je het weet kun je die snoeien in de vorm van een doolhof dat naar je voordeur leidt.

Een paadje in je voortuin

Een tuinpad dat naar je voordeur leidt, is altijd aangenaam. Zo’n paadje kun je aanleggen in beton, maar ook kiezelstenen zijn een optie. Bovendien is dat een stuk goedkoper. Een tuinpad moet je wel goed onderhouden, want het is geen zicht als het overwoekerd wordt door onkruid.

Een exotische en mysterieuze voortuin

Heb je een ruimer budget voor je voortuin? Overweeg dan zeker een vijvertje, rotsblokken en een meanderend paadje. Die geven je tuin meteen een exotische en mysterieuze touch. Heb je geen zin om een vijver te onderhouden? Dan kun je bijvoorbeeld ook palmbomen in je tuin planten. Sommige soorten kunnen goed overwinteren, op voorwaarde dat je ze afdekt tegen de vorst. Je zult meteen in vakantiesfeer zijn!

Eenvoud boven!

Hou je het liever simpel? Dan is een zitbank ideaal. Zo’n bank in je tuin geeft meteen een goede indruk, zonder dat het je tuin overlaadt. Niet alleen kun je je dan ’s avonds in die bank installeren om een theetje te drinken, ook je vrienden zullen het aangenaam vinden om daar te komen zitten. Kortom: een erg leuk idee.

Een mooi uitgelichte voordeur

Hou je niet van tuinieren? Leg dan grasmatten en installeer buitenverlichting. Zo komt je voordeur mooi uit de verf!

Ben je nog op zoek naar ideetjes voor je voortuin en de gevel van je huis? Neem dan zeker contact op met onze woningexperts voor vrijblijvend advies.

Delen