De timing van je bouwproject onder controle houden.

10 avril 2016 -

Veelgestelde vragen over de timing van je bouwproject

In dit artikel beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over de timing van je bouwproject. Zo ben je zeker dat je droomwoning tijdig klaar is en bespaar je jezelf heel wat stress.

Kan ik een uitvoeringstermijn opleggen?


Bij een sleutel-op-de-deurwoning wordt de uitvoeringstermijn altijd contractueel vastgelegd. Het sleutel-op-de-deur-contract van Woningen Blavier is gebaseerd op het contract van de Confederatie Bouw en respecteert de wet-Breyne. Het document voorziet ook schadevergoedingen als de termijn wordt overschreden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken.

Hoe lang duurt het om een huis te bouwen?


De termijn hangt af van verschillende factoren. Hij wordt gewoonlijk uitgedrukt in werkdagen, niet in kalenderdagen. Bij een standaardproject moet je rekenen op 10 tot 12 maanden voor een volledig afgewerkte woning.

Voorzie ook voldoende tijd om het project voor te bereiden: het opstellen van de plannen, het bekomen van de bouwvergunning, …

Hoe ervoor zorgen dat de vaklui de timing respecteren?


Bouwvakkers hebben in België niet altijd een goede reputatie: soms minder transparante offertes, afwijkende uurroosters op de werf, … Gelukkig is dat niet altijd het geval. Toch is het belangrijk de juiste vaklui te vinden.

Bij Woningen Blavier schatten we vooraf de duur van het bouwproces in. Dankzij een uitgekiende planning werken onze teams op een efficiënte manier. We garanderen ook een optimale opvolging van de uitstekende vaklui.

Het volledige proces wordt gestuurd door je werfbegeleider. Hij kijkt toe op het respecteren van de planning. Doet er zich ondanks alles toch een probleem voor, dan hoef je je geen zorgen te maken. De werfbegeleider zorgt ervoor dat de problemen worden opgelost en dat de algemene planning van je project wordt gerespecteerd.

Houd in je planning wel rekening met slechte weersomstandigheden: is het te koud of te nat, dan kan er niet worden gewerkt.

Partager