5 redenen waarom een kijkwoning bezoeken erg nuttig is

Ben je van plan om een huis te bouwen, maar huiver je bij de gedachte aan zo’n groot project? Dan zal een sleutel-op-de-deurwoning je ongetwijfeld interesseren. Daarbij doe je een beroep op een professional die je begeleidt tijdens de verwezenlijking van je droomwoning. Geloof ons: dat is een echte meerwaarde. Maar hoe kies je het bouwbedrijf aan wie je dit grote avontuur toevertrouwt? Een kijkwoning bezoeken is alvast een slim idee. We geven je vijf redenen waarom dit de moeite waard is.

1. Kies een stijl voor je woning

Het ene huis is het andere niet. Door meerdere kijkwoningen te bezoeken kom je te weten welk soort architectuur je het beste ligt. Wil je een hedendaagse of een klassieke look? Misschien wel een landelijke woning of een huis in pastoriestijl? Ook ontdek je de essentiële kenmerken van je toekomstige woning, zoals het aantal gevels dat je wil.

2. Durf van mening te veranderen

Lijkt een garage je onmisbaar? Misschien vind je na een bezoekje aan een kijkwoning een carport wel praktischer en goedkoper. Door ter plaatse te gaan kijken, besef je pas echt wat voor jou cruciaal is. Maar even vaak gebeurt het dat je je mening herziet.

3. Doe inspiratie op

Niets zo inspirerend als een kijkwoning bezoeken. Terwijl je er rondloopt, dienen de ideeën zich spontaan aan en krijgt je toekomstige huis alvast vorm in je hoofd.

4. Vorm je een beeld van de afwerkingsgraad …

Als je een kijkwoning bezoekt, kun je niet alleen overal rondlopen en kijken, maar ook voelen. Geen betere manier om je een beeld te vormen van de kwaliteit van de afwerking die sleutel-op-de-deurbedrijven kunnen bieden.

5. … maar laat je niet afleiden door de inrichting

Een kijkwoning bezoeken heeft eigenlijk maar één nadeel: je kunt je laten misleiden door de inrichting van het huis en vergeten om te focussen op de kwaliteiten van de woning zelf. Heel wat bedrijven leggen de nadruk op dure domotica en meubels die jij niet per se nodig hebt. Laat je daardoor niet van de wijs brengen en let op de kwaliteit van de constructie.

Blavier biedt woningen op maat

Nog al te vaak wordt het concept van sleutel-op-deurwoningen verkeerd begrepen. Het gaat helemaal niet om onderling inwisselbare huizen die allemaal volgens exact dezelfde plannen worden opgetrokken. In werkelijkheid bouwt Blavier nooit tweemaal hetzelfde huis. Bij ons kun je dan ook terecht voor een woning die volledig aan jouw noden en wensen is aangepast.

Geïnteresseerd? Aarzel dan niet om zelf een van onze kijkwoningen te bezoeken.

Delen