Kostprijs van een bouwproject

De zekerheid van een prijs zonder verrassingen

Wanneer je je droomhuis wil bouwen, dan is een sterke en betrouwbare partner essentieel voor een vlotte realisatie van het project. Bij Blavier zijn we ervan overtuigd dat een transparante aanpak van bij het begin een van de sleutelfactoren is bij de correcte uitvoering van een bouwproject.

We begrijpen dat het verleidelijk kan zijn om de onderneming te kiezen die de laagste prijs aanbiedt. Een lage, aantrekkelijke prijs voorstellen is echter gemakkelijk. Een bouwproject is een complex geheel van werken en kosten. Als een bedrijf niet van bij het begin transparant is over zijn prijzen, dan merk je als klant wellicht niet dat bepaalde posten niet of onvolledig in rekening zijn gebracht. Misschien zie je niet dat er geen druklaag of geen strokenfundering in gewapend beton is voorzien, terwijl dat echt wel nodig is… Staat dat niet in je oorspronkelijke offerte, dan bestaan er jammer genoeg geen mirakels: de supplementen voor deze posten zullen volgen. Dat is niet de aanpak van Blavier!

Bij Blavier kiezen wij er bewust voor om de juiste prijs te geven en niet de laagste. Onze prijs omvat alle posten in verband met je bouwproject en houdt rekening met alle noodzakelijke en gekende werken. Bouw je met Blavier, dan ben je zeker van een correcte aanpak, zonder verborgen elementen die later tot een meerprijs kunnen leiden.

Transparante prijzen voor je bouwproject

Als bewijs van onze transparantie bezorgen we je systematisch een gepersonaliseerde offerte waarin de prijs van je bouw post per post is vermeld.

We houden rekening met alle onderzoeken in verband met je project (grondsondering, ingenieursstudie, EPB-studie) en analyseren je definitieve plannen die zijn goedgekeurd door de gemeente. Op basis daarvan geeft ons studiebureau je de exacte prijs van je woning. Nadien kan je die zelf nog aanpassen door bepaalde aspecten van het project te wijzigen, maar je kent dan wel de impact van de keuzes die je maakt.

Transparante prijzen voor je bouwproject

Klanttevredenheid van is onze prioriteit. Van bij de eerste afspraak hebben we dat doel voor ogen, en we maken het waar door te werken in volledige openheid en zonder onaangename verrassingen. Als je kiest voor Blavier, kies je voor bouwen zonder verrassingen in de loop van het project.

Zijn er andere kosten?

Jouw bouwadviseur zal dit uiteraard met jou bespreken. Hieronder vind je een niet-limitatieve lijst van wetterlijke verplichtingen die extra kosten met zich meebrengt voor de bouw van een nieuwbouwwoning:

  • Architect kosten: +- 5%
  • BTW: 21 % of 6% voor afbraak-heropbouw
  • 6% BTW op warmtepompen en zonnepanelen
  • Veiligheids- en gezondheidscoördinatie : 1.200 €
  • Nutsvoorzieningen (Aansluiting water, elektriciteit, aansluiting afvoer…) : vanaf 4.000€
  • EPB-studie: 1.000€

Wens je hier graag meer over te weten? Lees ons artikel over hoe u de kosten van uw constructie vooraf kunt berekenen. Bekijk ook onze tips om geld te besparen op uw bouwproject.