Welk budget voor mijn sleutel op de deur woning?

Welk budget voor mijn sleutel op de deur woning?
23 November 2022 -

De verschillende soorten sleutel op de deur bouwprojecten

De prijs voor een sleutel op de deur woning is afhankelijk van het type bouwproject je voor ogen hebt. Als je een volledig nieuwe woning moet bouwen, zal de prijs hoger liggen dan wanneer je een deel van de bestaande structuur hergebruikt.

Of je kiest voor het bouwen van een enkel niveau of een complexer gebouw met meerdere niveaus, dit heeft eveneens invloed op de prijs. Prijzen kunnen ook variëren, afhankelijk van de gebruikte materialen en de benodigde arbeid. Over het algemeen zijn de minst dure sleutel op de deur bouwprojecten, projecten die snel kunnen worden gebouwd met standaardmaterialen.

Projecten die speciale materialen of specialere arbeidskracht vereisen, zullen over het algemeen duurder zijn. Om een ​​nauwkeurige schatting van de prijs van je project te verkrijgen, is het belangrijk om een ​​van onze bouwadviseurs bij Blavier te raadplegen door ons hier te contacteren of telefonisch contact met ons op te nemen.

 

Aankoop van de bouwgrond, de eerste stap in een sleutel op de deur project

De aard van je bouwgrond is een bepalende factor in de uiteindelijke prijs van jouw constructie. De samenstelling van de bodem kan per perceel enorm variëren. De ene vergt meer voorbereidend werk dan de andere en brengt dus extra kosten met zich mee.

Heb je de perfecte grond gevonden om het huis van je dromen te bouwen? Fantastisch! Wat zijn de dingen die je moet controleren voor je de sprong waagt? Ontdek het in ons artikel over dit onderwerp.

Zodra je de bouwgrond van je dromen hebt gekocht, kan je beginnen met het bouwen van je huis. Om de gemiddelde prijs in €/m² van een sleutel-op-de-deur woning in te schatten, is het echter noodzakelijk om een ​​groot aantal factoren te kennen, zoals de gewenste afwerkingsgraad, het type gebruikte materialen, de oppervlakte van jouw woning of zelfs de gebruikte technologieën in uw sleutelklare bouwproject.

 

Bepaal de arbeidskosten gerelateerd aan de bouw van je sleutel op de deur woning

 

Kosten die verband houden met de indeling van een woning

Met een krap budget is het aan te raden om in de klassieke indeling te blijven bij een woning met twee verdiepen. Wil je daarentegen een complexere indeling, dan stijgt de prijs van jouw sleutel op de deur woning.

Ook de gewenste woonruimte heeft invloed op je budget. De grootte van jouw huis bepaalt inderdaad de hoeveelheid materialen die nodig zijn voor de bouw ervan en dus het uiteindelijke budget dat nodig is om voor deze materialen en de uitvoering ervan te financieren.

Houd er echter rekening mee dat, zoals hierboven vermeld, er vanwege de structuur van het huis, kleine huizen kunnen zijn die meer kosten dan andere met een grotere oppervlakte.

Houd er echter rekening mee dat, zoals hierboven vermeld, er vanwege de structuur van het huis, kleine huizen kunnen zijn die meer kosten dan andere met grotere oppervlakte.

 

Kosten die verband houden met de onderkeldering van jouw woning

Je woning op een kruipkelder bouwen of kiezen voor een volwaardige kelder? Het is een beslissing die zeker gevolgen geeft voor jouw budget.

Als je beslist om een ​​kelder te bouwen over de volledige oppervlakte van het huis, zal jouw budget inderdaad hoger liggen. Omgekeerd, als je niet voor een kelder kiest, vermindert je jouw budget, maar optimaliseer je de mogelijke ruimte niet.

 

De afwerking, een belangrijk aspect voor de prijs van een sleutel op de deur project

De derde factor die de kosten van jouw toekomstige woning bepaalt, is de afwerking van de woning. Dit aspect is een niet te onderschatten item bij het bepalen van jouw budget.

Als klant ben je uiteraard vrij in de keuze van de materialen waarmee je wenst te werken. Deze keuzes hebben direct invloed op de prijs van jouw woning. De selectie van specifieke materialen is duurder dan de reeds kwaliteitsvolle materialen die Blavier oorspronkelijk aanlevert. Ons bedrijf bouw huizen volgens eigen ontwerp, met respect voor de wensen van de klant

Het is dus aan jou om in alle geweten jouw keuzes te maken, met respect voor jouw budget en in nauw overleg met jouw eigen architect en de werfleider van Blavier

 

Tot slot

Om al deze redenen heeft Blavier ervoor gekozen je geen prijscatalogus voor zijn constructies te bezorgen. Je begrijpt nu waarom het geven van een prijs zou neerkomen op het geven van valse informatie van het begin.

Bij Blavier is er geen standaardprijs per vierkante meter. We weten dat jouw project uniek is en dat jouw behoeften specifiek zijn. Daarom kan een benadering van een prijs per vierkante meter nooit de werkelijke kost van de woning weerspiegelen.

Ook al kan het sommigen in de verleiding brengen, iedereen begrijpt snel het belang van een bedrijf met een luisterend oor. Een bedrijf die de de tijd neemt om jouw project grondig en met de nodige ernst te analyseren. Een prijs per vierkante meter houdt hier geen rekening mee.

Heb je een vraag? Onze bouwadviseurs van Blavier staan ​​klaar voor een snelle, gratis en vrijblijvende afspraak om jouw toekomstig bouwproject te bestuderen. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via deze pagina of telefonisch.

Delen