6 écht efficiënte schoonmaaktips

Je huis schoonmaken lijkt een vervelende klus. Meestal zouden we het liefst iets anders doen, zoals tv-kijken, rondsurfen op Facebook of een wandeling maken. Nochtans is poetsen een ware kunst, waar zelfs creativeit en vindingrijkheid bij komt kijken. We geven je graag enkele schoonmaaktips, zodat je straks kunt genieten van een schitterend resultaat!

1. Weg met geurtjes en vlekken in je sofa!

Bestrooi je stoffen zetel met zuiveringszout. Zo verwijder je geurtjes en kun je veel makkelijker vlekken verwijderen.

2. Reinig je oven zonder giftige producten

Zuiveringszout is ook erg efficiënt om je oven schoon te maken. Doe in een kom evenveel schoonmaakazijn als zuiveringszout en meng dit goed. Doop vervolgens een doekje in de oplossing en poets daarmee je oven.

3. Een kapje op je douchekop

Bescherm je vaak je haar met een douchekapje? Wist je dat je dit ook kunt gebruiken om je douchekop te reinigen? Vul het kapje met azijn en bevestig het aan je douchekop. Zorg ervoor dat de kop volledig in de azijn is ondergedompeld en laat dit een volledige nacht inwerken. De volgende dag zal je douchekop weer schitteren als nooit tevoren.

4. Schoonmaken met frisdrank

Nog een restje cola in de koelkast staan? Dat kun je gebruiken om kalkaanslag in je toilet te verwijderen. Gewoon over de kalk gieten en wrijven met een borstel.

5. De jacht op kattenhaar

Heb je huisdieren? Dan heb je waarschijnlijk ook een borstel om katten- of hondenhaar van je kleding te verwijderen. Die borstel kun je ook gebruiken voor je zetels, kussens en gordijnen. Als je dat regelmatig doet, hoef je minder vaak de stofzuiger te gebruiken.

6. Een propere spons

Hoe kun je een spons proper en vrij van bacteriën houden? Door ze eenvoudigweg twee minuutjes in de microgolfoven te stoppen. Let wel: de spons moet goed nat zijn en mag geen metalen elementen bevatten. Gebruik ook zeker een handschoen om de spons uit de oven te halen, want ze zal zeer warm zijn.

Wat is trouwens jouw favoriete schoonmaaktip? Deel hem gerust met ons in de reacties onderaan deze pagina.

Delen