Blavier, de zekerheid van een transparante prijs !

Blavier, de zekerheid van een transparante prijs !

Een van de grootste angsten van de potentiële bouwers is dat ze de controle over hun budget verliezen. De angst om meer te moeten betalen dan verwacht is inderdaad hardnekkig. Bij Blavier zijn verschillende waarborgen ontwikkeld om onaangename verrassingen te voorkomen en je glimlach te behouden tot de definitieve oplevering van jouw nieuwbouwwoning…

 

Een van de mythes van nieuwbouw is dat je tijdens de bouw met meerdere toeslagen te maken krijgt. Deze angst heeft tot nu toe een aantal kandidaat-bouwers voor nieuwbouw afgeschrikt… Jammer, want dat laatste blijft meestal een levensdroom… Bij Blavier zijn waarborgen geplaatst om er zeker van te zijn dat ze de aanvankelijk vastgesteld budget niet overtreffen.

« De basis van een goede relatie met de bouwheer is transparantie, communicatie en budget, legt een bouwadviseur van Blavier uit. De eerste stap, in een bouwproject, is een afspraak met jouw bankier om jouw budgettaire capaciteit in termen van eigen vermogen en leningen te bepalen. Het beschikbare budget genereert dan het hele dossier.  »

 

De catalogus (hier beschikbaar) van Blavier biedt ook een verrijkende  inspiratiebron voor toekomstige eigenaren, of het nu gaat om architectuur, materialen, woningtypes… “ In alle gevallen vertrekken we van een blanco blad en de woning wordt volledig gepersonaliseerd met een onafhankelijke architect. De catalogus is er alleen om onze klanten op ideeën te brengen .” Na het bepalen van het beschikbare budget wordt er een tweede afspraak met de vertegenwoordiger gepland om de contouren van het project beter te bepalen.

 

Een studieovereenkomst voor een goede start. 

Bijzonderheid bij Blavier: de studieovereenkomst . Het belangrijkste doel hiervan is om een eerlijk budget vast te stellen en prijsverhogingen te voorkomen. «Onze studieovereenkomst bestaat uit een bodemonderzoek dat wordt uitgevoerd binnen drie weken tussen het eerste contact en de bespreking van de meetstaat van jouw bouwproject. Zonder het resultaat van dit onderzoek blijft de prijs onzeker.»

 “Inderdaad, de kwaliteit van de grond kan leiden tot een wijziging van de totale kostprijs, vooral in het geval van een grond waarvan de samenstelling een specifieke fundering vereist, of als het nodig is om aanzienlijke grondwerken uit te voeren.”

 « De afronding van deze studieovereenkomst duurt ongeveer een maand. Bij de presentatie van de definitieve kostprijs, rekening houdend met de studieovereenkomst van de klant, kan hij/zij rustig met debank praten omdat het budget niet zal wijken.»

 

Enkele zaken buiten het lastenboek

Hoewel Blavier een sleutel-op-de-deur bedrijf is die het project van A tot Z verzorgt, blijven bepaalde elementen de verantwoordelijkheid van de klant. “ Ze worden in volledige transparantie duidelijk vermeld vanaf het eerste contact. Allereerst is er de keuken, de keuze hiervan ligt volledig bij de eigenaar: klassiek, standaard of strak-modern. Vervolgens komt het ereloon van de architect. De keuze van jouw architect is onafhankelijk van het bouwbedrijf. Het ereloon blijft ten laste van de klant. Tot slot zijn de kosten verbonden aan de aansluiting, ook al plant Blavier alles op dit niveau in , is dit de verantwoordelijkheid van de klant. De klant zal dus zelf beroep moeten doen op de gemeente voor water-, elektra-, en internetaansluitingen.

 

Een lastenboek gewaardeerd volgens jouw project 

Heb je ooit gehoord van het verbeterde lastenboek? Dit is een eigenaardigheid die specifiek is aan Blavier en pleit voor absolute transparantie. “ Alle kosten worden in rekening gebracht om de eigenaar zoveel mogelijk zekerheid te bieden dat het budget gerespecteerd zal worden. We aarzelen niet om bijvoorbeeld meteen 15 of 20 extra stopcontacten toe te voegen , omdat we uit ervaring weten dat er vaak niet genoeg zijn. We vermelden ook de mogelijke kosten met betrekking tot de ondergrond dankzij de studieovereenkomst uitgevoerd door een team van stabiliteitsingenieurs. Uiteraard wordt ook de EPB-verslag (de “energie-identiteitskaart” van jouw toekomstige woning) berekend, evenals de veiligheidscoördinatie. Voor Blavier is het uitgesloten de kostprijs te onderschatten om jouw als klant de illusie te geven goedkoop te kunnen bouwen en achteraf extra kosten te moeten aanrekenen. Wij geven de voorkeur aan oprechtheid, vertrouwen en veiligheid.” 

Wat betekent de « meetstaat » van een nieuwbouw?

Wanneer je het lastenboek doorneemt, ontdek je de materialen die Blavier gebruikt op basis van de plannen en jouw architect jouw keuzes. Blavier zal jou vanaf dit moment een nauwkeurige en volledige offerte bezorgen. Elk item wordt punt per punt gedetailleerd besproken om jou een nauwkeurig beeld te geven van de elementen die de prijs van jouw nieuwbouw beïnvloeden. Deze offerte, in technische termen «meetstaat» genoemd, vormt de basis van de samenwerking tussen Blavier en jezelf. Deze meetstaat bevat de hoeveelheden en omschrijving van de te gebruiken materialen. Dit is het referentiedocument en heeft voorrang op zowel het lastenboek als de plannen. 

Ben je nieuw in de bouw (zoals de meeste mensen die voor het eerst bouwen…)?  Begrijp je bepaalde technische termen niet? Komen er voor jouw toekomstig bouwproject veel vragen in je op? Geen probleem, een bouwadviseur beantwoordt graag al jouw vragen , begeleidt je vlot en stelt je gerust. 

Delen