De rol van de bouwadviseur bij Blavier

28 November 2018 -

Bij de bouw van een huis komt zoveel kijken dat de hulp van experts en professionals geen overbodige luxe is. Daarom doet Blavier bij de bouw van jouw sleutel-op-de-deurwoning een beroep op experts uit verschillende vakgebieden om je te ondersteunen tijdens het volledige bouwproces. Of je nu overweegt om een sleutel-op-de-deurwoning te bouwen of je er al een gebouwd hebt, Woningen Blavier staat steeds voor je klaar om een antwoord te bieden op al je vragen. Om je een zicht te geven op alle experts die betrokken zijn bij de verschillende bouwfases, schreven we een reeks artikelen die hier dieper op ingaan. In dit artikel ontdek je wat de rol van een bouwadviseur is!

De bouwadviseur: jouw eerste contactpunt

Bij Blavier hechten we veel belang aan goede bouwadviseurs, omdat zij als eerste in contact komen met de klanten. Vaak ontmoeten ze de klanten nog voor er sprake is van een sleutel-op-de-deurproject. In de eerste plaats werkt een bouwadviseur als een vertegenwoordiger die contact legt met potentiële klanten op bouwbeurzen, opendeurdagen van Blavier en bij spontane contactaanvragen. Kort samengevat: de bouwadviseur is dé persoon die je moet te pakken krijgen als je een sleutel-op-de-deurproject overweegt, omdat hij je alle nodige informatie kan geven om van start te gaan.

Een bouwgrond en een architect vinden

Voor je de eerste steen kunt leggen, moet je natuurlijk eerst de ideale bouwgrond vinden én een architect die helemaal begrijpt wat je wil. Helaas is dat niet altijd eenvoudig! De keuze van een bouwgrond hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals de gewenste oriëntatie van je nieuwe woning of de nabijheid van winkels, scholen en transport. Wat de architect betreft, is het dan weer vooral belangrijk dat je iemand vindt die jouw smaak kan omtoveren in een architecturaal pareltje. Gelukkig kun je ook voor deze fase van je bouwproject rekenen op de bouwadviseur van Blavier. Hij gidst je met gemak door de keuze van een geschikte bouwgrond en een goede architect.

Een offerte op maat

Het budget is en blijft een heikel punt bij een bouwproject. Als klant wil je namelijk zoveel mogelijk uit je budget halen zonder over je limiet te gaan. Wie er over het evenwicht tussen je wensen en je budget waakt? De bouwadviseur, natuurlijk! Hij zorgt dat jij als klant een zo compleet mogelijke sleutel-op-de-deurwoning hebt voor je budget. De bouwadviseur van Blavier maakt op voorhand dus een gedetailleerde offerte op maat, zodat je goed geïnformeerd aan het bouwproces kunt beginnen en niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Administratieve rompslomp? Geen probleem!

Eenmaal het voortraject opgestart is, begeleidt de bouwadviseur je bij alle administratie zoals het aanvragen van bouwvergunningen, hypothecaire leningen en stedenbouwkundige voorschriften. Daarvoor wordt hij bijgestaan door een team van professionals met heel wat ervaring in administratie. Op die manier ben je er zeker van dat je steeds het juiste advies krijgt en dat je bouwproject op wieltjes zal lopen.

Wil je ook een sleutel-op-de-deurproject beginnen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een bouwadviseur in je buurt voor meer informatie.

Delen