De impact van zes maanden Covid bij Blavier

De impact van zes maanden Covid bij Blavier
8 October 2020 - ,

De impact van zes maanden Covid bij Blavier. De coronapandemie en de lockdown die ermee gepaard ging, hebben alle economische sectoren grondig door elkaar geschud, ook de bouw. Hoe heeft Blavier deze crisis beleefd? En hoe is de situatie nu, zes maanden later?

 

Iets meer dan zes maanden geleden heeft Covid een groot deel van het land tot stilstand gebracht. Heeft ook Blavier de deuren moeten sluiten?

Op 8 maart stonden we nog op Batibouw alsof er niets aan de hand was en tien dagen later mochten we niet meer naar kantoor. Gelukkig konden we rekenen op een erg dynamisch en wilskrachtig team en een al goed gevorderde digitale transformatie. De overgang naar telewerk verliep vlot en harmonieus: iedereen was er klaar voor. Zo waren we bovendien onmiddellijk operationeel om onze klanten en werven verder op te volgen. Het commerciële team heeft van zijn kant verscheidene succesvolle virtuele vergaderingen gehouden.

 

Welke invloed hebben Covid-19 en de lockdown gehad op de werven?

In maart/april, in volle lockdown, heeft een groot deel van de werven vertraging opgelopen.

Dat resulteerde ook in een golf van technische werkloosheid voor een deel van ons personeel. Gelukkig konden we ook daar rekenen op een enthousiast team en energieke partners. Samen hebben we heel snel oplossingen uitgewerkt om in alle veiligheid te kunnen werken. Na enkele weken konden we het werk op de werven hervatten, zij het nog aan een lager tempo in het begin.

 

Zes maanden later maakt Covid-19 deel uit van onze dagelijkse realiteit. Hebben de werven hun normale ritme van voor Covid teruggevonden?

Momenteel zitten onze werven terug op kruissnelheid, al respecteren we zorgvuldig alle gezondheidsmaatregelen (mondmaskers, handgel, enz.). Wat de levering van materialen betreft, ondervinden we soms nog wel wat hinder, waardoor sommige werven vertraging hebben opgelopen wat het binnen- en buitenschrijnwerk betreft. Toch kan onze organisatie die tegenslagen opvangen.

De werfvergaderingen met architecten en klanten werden eveneens hernomen.
Die vergaderingen gebeuren in alle veiligheid, met respect voor alle gezondheidsregels. Ook online vergaderingen zijn mogelijk (op verzoek en voornamelijk voor het administratieve luik). Zo komen we aan ieders wensen tegemoet.

 

Hoe ziet u de toekomst? Zal de consument blijven investeren in bakstenen of voelt u de impact van de crisis?

We hebben helaas geen glazen bol maar het spreekt voor zich dat de economische situatie een groot vraagteken blijft voor onze sector. Op de lange termijn hebben we vertrouwen in de toekomst maar de onzekerheid naar aanleiding van deze crisis zal zonder twijfel impact hebben op de beslissingen van consumenten op korte termijn.

Anderzijds heeft de lockdown de vraag naar huizen met een tuin de hoogte in gejaagd en blijft er dus een markt voor nieuwe eengezinswoningen. De sleutel-op-de-deurformule van Blavier is trouwens ideaal voor klanten die een partner zoeken om het hele project te beheren, met een vaste prijs en deadline, die reeds voor het begin van de werken vastligt.

 

Kunnen kandidaat-bouwers gemakkelijk bij u terecht met de maatregelen die momenteel van kracht zijn?

Ja, dat stelt geen problemen. Hoewel de meeste bouwbeurzen geannuleerd of uitgesteld werden, hebben we nog andere manieren om onze prospecten en klanten te ontmoeten.

Tijdens onze opendeurdagen en in onze kijkwoningen kunnen klanten met hun eigen ogen onze realisaties en afwerkingskwaliteit zien. We hebben intern gerichte procedures en tools uitgewerkt om dat in alle veiligheid te laten verlopen. Ook voor de individuele opvolging van hun project kunnen klanten een afspraak maken, en dat op kantoor, bij hen thuis of online uiteraard.

 

U hebt dus vertrouwen in de toekomst van de sleutel-op-de-deursector?

Absoluut! Uiteraard is het voor veel mensen niet vanzelfsprekend om nu een bouwproject aan te vatten maar voor wie het kan, is dit zeker een goed moment. De intrestvoeten zijn momenteel erg laag en de energienormen worden strenger in 2021. Bovendien plukken klanten de vruchten van de ernst van Blavier, van onze vaste prijzen en deadlines en van onze financiële slagkracht.

 

Wens je meer informatie? Of wil je weten wat inbegrepen is in de offertes van Blavier?

Heb je vragen? Onze bouwadviseurs staan voor je klaar, op afspraak, bij jouw of in één van onze kijkwoningen over heel België. Aarzel niet en vraag jouw gratis catalogus aan en ontdek onze inspiratiewoningen alsook ons zeer uitgebreid lastenboek.

 

Delen