Zomerse decoratietrends voor je toekomstige woning

27 March 2020 - ,

Wordt je sleutel-op-de-deurwoning van Blavier bijna opgeleverd? Dan is het hoog tijd om aan de decoratie van je nieuwe thuis te denken… Hieronder bespreken we enkele trends voor 2020, voor een decoratie die perfect aansluit bij de tijdsgeest.

Wat zijn de zomerse decoratietrends voor je toekomstige woning?

Slow decoration, natuurlijke materialen, keramiek, ronde vormen, uitgesproken meubilair en hanglampen aan een draad… Zo kunnen we in grote lijnen de decoratie samenvatten die je nieuwe woning van Blavier laat stralen. In de eerste plaats keren we terug naar de essentie: ambachtelijke producten, gemaakt op basis van gerecycleerde materialen of in beperkte oplagen, zullen de wind in de zeilen hebben (slow design). We geven ook de voorkeur aan natuurlijke materialen, zoals gekrulde wol (voor een stoel, poef of canapé) en riet (natuurlijke vezels zoals katoen of teenwilg), en dat zowel voor meubelen en stoelen als voor lampen en accessoires. Zelliges, de vierkante tegeltjes in geëmailleerde gebakken aarde, zijn tegenwoordig zowat overal te vinden, zowel in de keuken als rond het bad of in decoratievoorwerpen. Terrazzo, met zijn minerale en bonte look, blijft evenmin achter: je vindt het voornamelijk in de keuken, op de grond of in decoratie.

Keramiek wordt eveneens overal gebruikt, in het vaatwerk, de verlichting of decoratieaccessoires. Je kunt er niet naast kijken.

Al te steriele meubelen hebben dan weer afgedaan: in 2020 krijgen ze weer reliëf, hetzij door middel van een uitgewerkte sculptuur, hetzij met geometrische en grafische vormen of zelfs met schubben. Kortom, ze laten hun karakter duidelijk tot uiting komen in de decoratie van je stekje.

Dat alles met een afgeronde stijl met tal van welvingen en bolle lijnen. Tot slot staan ook lampen met draadstructuren in de schijnwerpers: ze creëren een motief dat nu eens grafisch en dan weer theatraal is.

Nood aan inspiratie voor jouw toekomstige woning? Vraag jouw gratis catalogus aan.

Delen