Deze elementen bepalen de prijs van een sleutel-op-de-deurwoning

Heb je – net zoals heel wat landgenoten – een baksteen in de maag en droom je van een eigen woning? Dan heb je grosso modo twee opties: een architect en aannemer engageren om je droomhuis te verwezenlijken of een sleutel-op-de-deurwoning laten bouwen.

Breekt het zweet je uit bij de gedachte aan de coördinatie van de werkzaamheden of beschik je niet over de nodige tijd om de werkzaamheden op te volgen? Dan is een sleutel-op-de-deurwoning de ideale oplossing. De voordelen zijn talrijk, maar welke onderdelen bepalen de prijs en hebben een impact op de finale afrekening? Wij maken je wegwijs.

De bouwgrond

In de meeste gevallen moet je de bouwgrond vooraf kopen. Je doet er goed aan om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen, zodat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Een bodemonderzoek is zeker een must. Op sommige terreinen – denk aan hellende oppervlakken – is het moeilijker om te bouwen, wat een impact heeft op de bouwkosten. Maar de kwaliteit van de ondergrond mag je zeker niet uit het oog verliezen.

Het ontwerp

Wat het ontwerp betreft, primeert eenvoud. Zo zijn nieuwbouwwoningen met gebogen ramen eerder zeldzaam. Het type dak speelt ook een rol. Een puntdak kost meer dan een plat dak, maar biedt meer opbergruimte. De meest voordelige woning? Een kubus van twee verdiepingen zonder tierlantijntjes.

Een energiezuinige woning

De energienormen worden almaar strenger. Anticiperen is dus de boodschap. Op die manier bespaar je op lange termijn energiekosten en blijft de waarde van je woning stabiel. Energiebesparende maatregelen hebben hoe dan ook een impact op de bouwprijs van je huis. Een betrouwbaar sleutel-op-de-deur bouwbedrijf zal je advies geven, zodat je de juiste keuze maakt.

De afwerking

Voor de afwerking van je woning is alles mogelijk. Maar alles heeft natuurlijk z’n prijs. Als je bijvoorbeeld exclusieve materialen gebruikt, staat daar een groter budget tegenover dan bij standaardmaterialen. Je kunt de afwerking van sommige onderdelen ook zelf voor je rekening nemen en zo geld besparen. Fans van hedendaagse en minimalistische woningen zijn hier in het voordeel.

Welke garage kiezen?

Een vrijstaande garage verhoogt je factuur aanzienlijk. Je kunt beter kiezen voor een carport die tegen de gevel van je woning wordt geplaatst. Een inpandige garage is eveneens een optie. Het is een goedkopere oplossing dan een vrijstaande garage, maar je verliest dan wel een deel van je bewoonbare oppervlakte en in sommige gevallen gaat ook de isolatiewaarde van je woning erop achteruit.

Kelder of enkel fundering?

Een onderkelderde woning kost meer dan een woning met alleen een fundering. Maar een kelder kan wel handig zijn en biedt vooral meer opbergruimte.

Waarom in zee gaan met Woningen Blavier?

Om je droomwoning te realiseren zonder je budget in het gedrang te brengen, is een professionele en betrouwbare partner onmisbaar. Bouwexperts met kennis van zaken zijn het best geplaatst om je te gidsen bij de keuze van kwaliteitsmaterialen en houden voortdurend je budget in de gaten. Kennis van materialen en bouwtechnieken is zonder meer een belangrijke troef voor je project.

Een ander belangrijk aandachtspunt is maatwerk. Kies een bouwpartner die tegemoetkomt aan je specifieke wensen en geen enkele vraag uit de weg gaat. Sleutel-op-de-deurwoningen zijn niet hetzelfde als standaardwoningen. Verre van zelfs!

Delen