Een badkamer beneden: dit zijn de voordelen

Een huis bouwen vergt een degelijke voorbereiding. Er zijn heel wat vragen die opduiken en die je een voor een moet onderzoeken. Pas als je alle voordelen tegen de nadelen hebt afgewogen, kun je een doordachte keuze maken en krijg je nadien niet te maken met onaangename verrassingen. De plaats van je badkamer in je woning is een voorbeeld van zo’n belangrijke kwestie. Vroeg of laat zal de vraag rijzen of je de badkamer het best boven of beneden installeert. Een badkamer boven lijkt misschien vanzelfsprekend, maar er valt ook heel wat te zeggen voor een badkamer beneden. We zetten de voordelen op een rijtje.

Nog zo gek niet: een badkamer beneden

Er zullen altijd hevige voor- en tegenstanders zijn van een badkamer beneden. Wie voor het idee gewonnen is, wijst op deze pluspunten:

  • Je stoort niemand als je ’s nachts thuiskomt en de badkamer nodig hebt.
  • De aansluiting van de watertoevoer en -afvoer is veel makkelijker.
  • Als de badkamer op je benedenverdieping naar het noorden georiënteerd is, zal het er ook in de zomer lekker fris zijn. Is ze naar het zuiden georiënteerd, dan zul je genieten van direct natuurlijk zonlicht.
  • Ook als je door een ongeval tijdelijk minder mobiel bent, kun je nog vlotjes je badkamer bereiken.
  • Wil je in je woning ook je oude dag doorbrengen, dan is een badkamer beneden zeker een aanrader. Niet alleen blijft ze dan vlot te bereiken, het is ook makkelijker om de nodige aanpassingen te doen.

Een twee-in-één-oplossing

Vandaag de dag zijn twee badkamers in één woning niet langer een uitzonderlijke luxe. Op de immomarkt vormt een extra badkamer sowieso een belangrijke meerwaarde voor je huis. Onze tip? Beneden een badkamer met een bad en boven een met een douche. Zo combineer je het beste van twee werelden.

Wat je ook kunt doen is je huis flexibel indelen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je bureau naast de badkamer beneden later kunt omvormen tot een slaapkamer. Zo zul je op je oude dag niet altijd meer de trap op moeten om te gaan slapen.

Wil je nog meer tips over de indeling van je woning? Neem gerust contact op met onze experts!

Delen