Een ruwe look voor een binnenmuur? Kies voor steenstrips

Vaak denken mensen dat nieuwbouw betekent dat je per definitie moet kiezen voor gladde, witte muren en dat de enige vorm van personalisatie een likje pistachegroene verf in de keuken of wat grijs in het salon is. Da’s gelukkig niet waar. Wanneer je een nieuwbouwwoning laat zetten, kun je elk element in je interieur zelf kiezen!

Om je toekomstige woning in te richten, zijn er heel wat mogelijkheden. Ben je wel te vinden voor een ruwe look met bakstenen, zoals je die in veel New Yorkse interieurs terugvindt? Of hou je van de natuurstenen van bepaalde modernistische woningen? In dat geval zijn steenstrips een interessante optie.

Wat zijn steenstrips?

Steenstrips zijn over het algemeen zo’n twee centimeter dik. Ze bestaan uit natuursteen, baksteen, beton of plaaster en zijn verkrijgbaar in tal van vormen en kleuren. Je plaatst ze eenvoudigweg tegen je wand en hebt in een mum van tijd een authentieke stenen muur.

Waar gebruik je steenstrips?

Steenstrips kun je overal in de woning plaatsen. Je kunt ze aanbrengen op alle soorten schone en droge ondergronden. Je ziet ze het vaakst in de eetkamer, badkamer of bij de open haard.

Steenstrips in alle mogelijke stijlen

Kies je voor steenstrips, dan heb je een waaier aan mogelijkheden.

Rode baksteen

Steenstrips in rode baksteen geven een loftgevoel aan je interieur. Het is de ideale keuze als je houdt van Perzische tapijten, Chesterfield-zetels, gerecycleerde meubels en een industriële of artistieke sfeer.

Witte steen

Een muur met witte stenen is ideaal voor je badkamer omdat het rust en comfort uitstraalt.

Zwarte muren

Heb je een licht interieur en hou je van een industriële stijl? Dan zijn zwarte stenen misschien een goede keuze: ze geven je muur een look die tegelijk ruw en gesofisticeerd is.

Parement

Parement bestaat (meestal) uit natuurstenen in grof afgewerkte grote blokken. Dit soort steenstrips geeft een natuurlijke en rustieke look aan je woonkamer. Parement past perfect in een minimalistisch fiftiesinterieur of een interieur in country house-stijl.

Delen