Eigentijds, enkel nog eigentijds

27 November 2019 -

De jongste tien jaar is de hedendaagse architectuur aan een steile opmars bezig. De meeste kandidaat-bouwers opteren namelijk voor zuivere lijnen met een plat dak en een kubusvorm.

Die kubusvormige architectuur onderscheidt zich niet alleen door een esthetische look maar ook door compacte afmetingen, die op hun beurt de energieprestaties verbeteren. Platte daken sluiten uiteraard perfect aan op de kubusvorm.

Een andere trend zijn de grote glaspartijen. Hoe lichter het huis, hoe beter het is. Dat komt niet alleen omdat licht is uitgegroeid tot een van de prioriteiten in alle bouwstijlen maar ook omdat het bij goed georiënteerde ramen het energieverbruik verlaagt. Sierbakstenen zonder naden hebben de wind in de zeilen maar ook pleisterwerk is een optie. Sierbakstenen gebruiken een consistente techniek met speciale bakstenen zonder voeg (zoals gelijmde bakstenen). In combinatie met een houten of aluminium afwerking garanderen ze een perfect harmonieus uitzicht.

Blavier surft mee op de huidige trends door alles aan te bieden wat kandidaat-kopers kan verleiden: een plat dak (waar stedenbouw het toelaat) – of platte oversteken boven een secundair volume – een compacte architectuur, voegloze bakstenen, pleisterwerk en licht.

Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak of breng ons een bezoek tijdens een van onze volgende opendeurdagen. Onze adviseurs begeleiden u graag in de uitwerking van uw toekomstige project.

Delen