Getuigenis – Een nieuwbouw is wél haalbaar

Getuigenis – Een nieuwbouw is wél haalbaar
17 November 2019 -

De familie Leqlercq vertelt waarom nieuwbouw wel haalbaar is

Een eigen woning bezitten is de droom van velen, zo ook van het echtpaar Leclercq. Aanvankelijk sloten zij een nieuwbouwwoning uit omdat ze er vanuit gingen dat hun budgettaire mogelijkheden daarvoor ontoereikend waren. Parallel met de zoektocht naar een bestaande woning in de geprefereerde regio, bezochten ze Batibouw, wat een ander licht wierp op hun woondroom.

“Als we zelf bouwen, dan moet het ook volledig naar de eigen wensen zijn” gaat Simon Leclercq terug naar het begin van hun verhaal. “Dat leek eerst financieel onmogelijk. We vonden ook een bestaande woning met een ligging die ons beviel, maar onze bank vond ze te duur en weigerde daarom de financiering toe te kennen”.

Het opgelijste bouwprogramma voorzag 4 slaapkamers, 2 badkamers, een living, een eetkamer en een gescheiden U-vormige keuken zonder (kook)eiland. Een garage voor twee wagens vervolledigde het bouwprogramma.

Een bezoek aan Batibouw wierp een ander licht op nieuwbouw. Een informatieronde bij andere bankinstellingen bracht het eigen nieuwbouwproject nog wat dichterbij dankzij betere financieringscondities. Het bouwen van de eigen woning kreeg groen licht en er werd getekend bij een sleutel-op-de-deur bouwbedrijf. Al vlug na het ondertekenen van de overeenkomst bij het geselecteerde bouwbedrijf, stelden de heer en mevrouw Leclercq vast dat die keuze, hoofdzakelijk gebaseerd op het budget, niet de juiste was. De commerciële beloften bleken loze beloften bij de uitvoering van het contract en vanaf het begin van het project dienden zich meerkosten aan. Het werd dan ook onmogelijk om hun nieuwbouwwoning tot een goed einde te brengen, tenzij ze er in slaagden een ernstige partner te vinden, die transparant tewerk ging zodat ze terug vertrouwensvol konden uitkijken naar hun bouwdroom.

Nieuwe en positieve start

“Mijn ouders hadden gebouwd met Blavier en raadden ons aan om contact te leggen met hun bouwadviseur” getuigt Simon Leclercq. “Eric Reumont, bouwadviseur bij Blavier, zag een uitweg en gaf ons vertrouwen op een goed einde voor onze nieuwbouwplannen. Hij toonde zich een echte bouwadviseur en geen verkoper in de gebruikelijke zin van dat woord. Eric nam rustig de tijd om alle details van onze bouwplannen grondig te bespreken. Het ons door de bank toegestane budget bleek krap, maar niet onmogelijk, dankzij zijn advies om de werken budget geoptimaliseerd aan te pakken. Hij stelde voor om elementen die onmiddellijk moesten worden uitgevoerd af te splitsen van andere die naar later konden doorgeschoven worden. Ons oorspronkelijke plan bleef aldus helemaal overeind”.

De bouwers zullen zelf de handen uit de mouwen steken voor enkele afwerkingsaspecten, zoals de binnendeuren plaatsen, parket leggen en de badkamermeubels monteren. Dat heeft echter geen enkele impact op de volledige realisatie van hun bouwwensen.

Consequent en doortastend

Uiteindelijk ging Blavier op 15 april 2018 van start met de werken en 8 maand later zal de woning klaar zijn.

“De consequente en doortastende aanpak van Blavier overtuigde ook onze architect” merkt Simon Leclercq op. “Zodra de werf van start ging verliep alles zeer vlot en vanzelfsprekend. Werfleider Maxime Slegers ging ervoor alsof hij voor zichzelf bouwde. Afspraken werden altijd correct nageleefd en er is wekelijks een vast contactmoment met de werfleider, wat het vertrouwen bekrachtigd. Hij informeerde ons altijd vooraf van de voortgang, zocht snel naar goede oplossingen waar nodig tijdens het bouwtraject”.

Vijf maanden na de start van de bouwwerken werd de woning al gepleisterd. De installatiewerken voor elektriciteit en verwarming zijn in drie fasen opgedeeld, waarvan bijna twee derde voltooid.

“Onze eigen woonideeën kregen concreet vorm zoals we dat voorgesteld hadden” klinkt het tevreden bij het echtpaar Leclercq. “We kijken er enorm naar uit om net voor Kerstmis de sleutels in ontvangst te mogen nemen. We hebben alle vertrouwen in het Blavier-team”.

Delen