Handige tips & tricks voor je buitenverlichting

Buitenverlichting is waarschijnlijk niet je grootste bekommernis als je een huis gaat bouwen. Het is logisch dat je eerst denkt aan bijvoorbeeld je buitenschrijnwerk of de kleur van je bakstenen. Nochtans kan weldoordachte buitenverlichting een fraaie meerwaarde voor je toekomstige woning betekenen. We laten graag ons licht schijnen over de mogelijkheden!

Het belang van buitenverlichting

Een minimum aan verlichting rond je huis is natuurlijk altijd nodig. Niet alleen omdat het praktischer en veiliger is, maar ook omdat het voor een bepaalde sfeer zorgt. Stel je een huis voor in complete duisternis … Zou dat jou en je buren niet ongerust maken?

Automatische verlichting

Je kunt kiezen voor verlichting die bij valavond automatisch aanspringt. Het licht zorgt dan meteen voor een aangename gezelligheid en een gevoel van veiligheid. Stel de verlichting zo in dat ze na enige tijd automatisch weer wordt uitgeschakeld om energieverspilling te vermijden.

Buitenverlichting met een bewegingssensor

Een bewegingssensor schakelt je buitenverlichting aan als er iemand voorbijkomt. Dit soort verlichting ontmoedigt potentiële inbrekers. Nog een voordeel: het helpt je om ’s nachts makkelijker het sleutelgat van je deur terug te vinden!

Vaste spots in de bodem en aan je gevel

Vaste spots in de bodem zijn erg sfeervol en zorgen voor een discrete verlichting van je gevel. Je kunt ook spots installeren langs de rand van je oprit. Overdrijf niet: een spot om de 2,5 meter is ruim voldoende.

Wandlampen worden ter hoogte van de kroonlijst geïnstalleerd. Deze verlichting is vooral functioneel en verlicht je woning heel efficiënt.

Onze tips voor een geslaagde buitenverlichting

  • Verlicht ook een boom of enkele struiken. Zo zul je je binnen niet opgesloten voelen. Bovendien geeft het ook een extra gevoel van veiligheid.
  • Kies de kleur van de lamp in functie van het soort woning. Een warm wit is bijvoorbeeld ideaal voor een klassieke gevel, terwijl een koud wit meer past bij een moderner gebouw.
  • Er bestaat ook verlichting die in een baksteen wordt ingewerkt. Voor vragen hierover kun je met ons contact opnemen.
Delen