Hoelang duurt het om een huis te bouwen?

Heb je de ideale streek gevonden om je droomhuis te bouwen? De bouwgrond al gekocht? Dan wil je nu waarschijnlijk graag weten hoelang het duurt om een huis te bouwen. De exacte duur van de werken inschatten is niet eenvoudig, maar er zijn in elk geval een aantal elementen waar je rekening mee moet houden om vertragingen te vermijden.

Het bouwverlof

Bij de bouw van een huis zijn er heel wat verschillende partijen betrokken. Kies dus zeker de juiste mensen. Aangezien er in de bouwsector nooit een gebrek aan werk is, komt het erop aan om hen jouw project zo snel mogelijk in hun goed gevulde agenda te laten inschrijven.

Weet ook dat de bouwsector in de zomer een tijdje stilligt. Als je er niet vanaf het begin rekening mee gehouden hebt, kan het bouwverlof dan ook een grote impact hebben op jouw project.

De weersomstandigheden

België staat bekend voor zijn lange regenperiodes. Het is dus verstandig om de werken aan te vatten aan het einde van de winter, zodat je optimaal kunt profiteren van de lente.

Het belang van een goede planning

Je moet de bouw van je woning op voorhand goed overdenken. Leg een to-dolijstje aan voor de zaken die je moet doen vóór en tijdens de werken. Bepaal eerst en vooral hoe groot je huis wordt en welke functionaliteiten het moet hebben. Zoek vervolgens betrouwbare vaklui en vraag een lening aan bij de bank. Vergeet vooral ook niet om tijdig offertes aan te vragen, zodat je een kostenplan kunt opmaken.

Teken ook enkel een bouwcontract als dat een goed overzicht geeft van de tijd die nodig is om het project af te ronden. Neem indien mogelijk in het contract clausules op die boetes voorzien in geval van vertraging.

Hoelang duurt het om een huis te bouwen?

Wil je een betrouwbare partner voor de bouw van je huis? Wil je op voorhand zeker weten hoelang het duurt om je huis te bouwen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We geven waardevol advies en bieden hulp op maat.  

Delen