Op maat woning: kun je als klant zelf een deel van je huis bouwen?

Op maat woning: kun je als klant zelf een deel van je huis bouwen?
19 November 2019 -

Een eigen huis hebben, is de droom van vele Belgen. Alleen vindt niet iedereen het een even leuk idee om de bouw van zijn droomhuis uit handen te geven. Vooral mensen die zelf graag de handen uit de mouwen steken, willen een actieve rol spelen in het bouwproces. Maar is dat zomaar mogelijk? Blavier klaart het voor je uit!

Zelf meebouwen

Er zijn verschillende redenen om zelf mee te bouwen aan je huis, maar in veel gevallen gebeurt het vooral uit financiële overweging. Zelf je muren bepleisteren of je vloeren betegelen, kost je niet meer dan een paar druppels zweet waardoor je heel wat bespaart op je bouwbudget. Als je dan nog een fanatieke klusser bent, haal je er bovendien heel wat plezier en voldoening uit. Je hoeft natuurlijk niet zelf aan de slag te gaan als je dat niet wilt. Blavier houdt rekening met ál je wensen, zodat je toch je droomhuis kunt bouwen zonder je in het zweet te werken.

Een hoogwaardige afwerking van je woningbouw 100% op maat

De op maat bouwenmethode biedt vele voordelen en is vooral gekend om haar hoogwaardige afwerking. Zo kun je er voor kiezen om een sleutel-op-de-deurwoning te laten bouwen die tot in de puntjes in orde is zodat je er meteen kunt intrekken. Je hoeft echter niet altijd voor deze optie te kiezen. Zo biedt Blavier ook bouwprojecten aan die zich enkel beperken tot de ruwbouw met de grondwerken, het metselwerk, de dakconstructie, de dakbedekking en het buitenschrijnwerk. In dat geval krijg je bij de oplevering een huis dat ‘gesloten’ en waterdicht is, maar zonder binnenafwerking, water-, gas- en elektriciteitsaansluitingen of technische installaties.

Wat als ik een volledige afwerking wil?

Een sleutel-op-de-deurproject volgt alle stappen van een klassiek bouwproject en is dus erg omvangrijk. Toch zijn niet alle details standaard inbegrepen, waardoor eventuele extra’s voor bijkomende kosten kunnen zorgen. Zo zit de installatie van een keuken niet vervat in het contract bij Blavier, tenzij de klant daar expliciet om vraagt. Als je dus zelf in staat bent om een keuken te installeren, ben je volledig vrij om dat ook te doen. Heb je misschien groene vingers? Dan kun je je helemaal uitleven door zelf je groene tuin of mooi terras aan te leggen. De tuinaanleg is namelijk evenmin inbegrepen bij een sleutel-op-de-deurproject.

Geïnteresseerd in woning 100% op maat? Blavier beantwoordt met plezier al uw vragen en stelt gratis een offerte voor u op.

Delen