De rol van het studiebureau bij Blavier

5 December 2018 -

Bij de bouw van een huis komt zoveel kijken dat de hulp van professionals geen overbodige luxe is. Daarom doet Blavier bij de bouw van jouw sleutel-op-de-deurwoning een beroep op experts uit verschillende vakgebieden om je te ondersteunen tijdens het volledige bouwproces. Of je nu overweegt om een sleutel-op-de-deurwoning te laten bouwen of je er een op het oog hebt, Blavier staat steeds voor je klaar om een antwoord te bieden op al je vragen. Om je een zicht te geven op alle experts die betrokken zijn bij de verschillende bouwfases, schreven we een reeks artikelen die hier dieper op ingaan. Hier ontdek je wat de rol van het studiebureau is!

Het studiebureau van Blavier: het licht op groen zetten voor alle bouwprojecten

Zodra de bouwadviseur zijn taak heeft afgerond, gaat het dossier van je sleutel-op-de-deurbouwproject naar ons studiebureau. Hun functie? Zorgen dat het dossier volledig in orde is voor de bouw begint. Bij Blavier gaat geen enkel bouwproject van start vooraleer de experten van ons studiebureau er 100% zeker van zijn dat alles technisch in orde is (de EPB-eisen, het bodemonderzoek, stabiliteitsonderzoek, …). Nadat het studiebureau het dossier goedgekeurd heeft, gaat het naar de werfleider en kan de bouw van je sleutel-op-de-deurwoning aanvangen.

Een diepgaande technische analyse

Als je dat wil, kan het studiebureau van Blavier eveneens een diepgaande technische analyse van je sleutel-op-de-deurproject uitvoeren. De analyse focust hoofdzakelijk op de volgende drie punten:

De energieprestatie van het huis

Een EPB-onderzoek (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) zit standaard inbegrepen bij een sleutel-op-de-deurproject van Blavier. Het onderzoek bestaat uit twee verschillende onderdelen: een haalbaarheidsonderzoek en het definitieve EPB-verslag. Met het EPB-onderzoek wordt nagegaan of je toekomstige woning voldoet aan de wettelijke energievereisten. Onze technische vereisten zijn gebaseerd op de meest recente wetgeving, zodat onze huizen niet alleen voldoen aan de normen, maar ze die zelfs overstijgen.

Een bodemonderzoek

Via een bodemonderzoek controleert ons studiebureau de kwaliteit van de bodem voor elke bouwgrond, het draagvermogen van de bodem en de eventuele aanwezigheid van een ondiepe grondwaterspiegel. Daarbij worden drie sonderingen van tien ton uitgevoerd door een erkend bedrijf, zodat je er prat op kunt gaan dat de resultaten betrouwbaar zijn. Ons studiebureau houdt zich vervolgens bezig met de administratieve afhandeling van het onderzoek en stelt een finaal rapport op. De resultaten van het onderzoek zijn bepalend voor de keuze van de juiste fundering voor jouw huis.

Een stabiliteitsonderzoek

Als uit het bodemonderzoek blijkt dat een bijkomend stabiliteitsonderzoek nodig is, doet Blavier daarvoor een beroep op een gecertificeerd bedrijf en zorgen wij voor de administratieve afhandeling van het onderzoek.

De prijs van het sleutel-op-de-deur bouwproject berekenen

Als de technische analyse achter de rug is, worden de vereisten van de experten in rekening gebracht en kunnen we de prijs van het sleutel-op-de-deurproject berekenen. In die prijs zitten dus ook alle werkzaamheden vervat die nodig zijn om een stabiele ondergrond te verkrijgen en om te voldoen aan de energienormen. De rol van het studiebureau bij Blavier is dus van groot belang bij een bouwproject!

Geïnteresseerd in een sleutel-op-de-deurwoning en wil je meer weten over de technische vereisten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Delen