Welke voordelen biedt een sleutel-op-de-deuronderneming?

Welke voordelen biedt een sleutel-op-de-deuronderneming?
15 April 2020 -

Welke voordelen biedt een sleutel-op-de-deuronderneming? Het grootste voordeel is ongetwijfeld de gemoedsrust: de bouwonderneming neemt het hele proces voor zijn rekening en je hebt maar een aanspreekpunt. Er zijn echter nog meer troeven: een beter beheerst budget, een gepersonaliseerde woning, een gerespecteerde timing… Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer kandidaat-bouwers dit principe kiezen…

 

Wie een sleutel-op-de-deurwoning bouwt, wordt gedurende het hele project bijgestaan, en dat in tegenstelling tot bij het klassieke bouwproces met een architect, een bouwheer en tal van specialisten die je elk afzonderlijk moet beheren. Bij problemen hebben de verschillende uitvoerders wel vaker de neiging om elkaar de zwartepiet toe te spelen, waardoor je als bouwheer vaak aan het kortste eind trekt. En dan hebben we het nog niet over het tijdverlies dat steevast met deze problemen gepaard gaat.

Bij een sleutel-op-de-deuronderneming geniet je daarentegen een hoog comfortniveau gedurende alle werken. We houden immers met alles rekening, van fundering tot afwerking en van kelder tot zolder. Het hele project wordt gecoördineerd door één enkele partner en slechts één aansprekingspunt.

 

Sleutel-op-de-deuronderneming? Prijs en timing verzekerd!

 

Nog een voordeel van een sleutel-op-de-deurwoning is de structuur rond je werf. De planning wordt vastgelegd: je hebt dus een relatief nauwkeurig idee van het moment waarop je woning klaar zal zijn.

De globale prijs van het project wordt gestipuleerd in het contract. Het is dan ook moeilijk om supplementen te rechtvaardigen, tenzij de eigenaar tijdens de werken nog aanpassingen/wijzigingen doorvoert.

Ook belangrijk om te onthouden: de meeste sleutel-op-de-deurondernemingen bieden de mogelijkheid om bepaalde posten door de klant zelf te laten uitvoeren. Zo kan je sterk besparen op de afwerking als je geen schrik hebt om zelf de handen uit de mouwen te steken.

 

Een woning naar jouw evenbeeld

 

Een van de vooroordelen tegen sleutel-op-de-deurwoningen is dat je project minder personaliseerbaar zou zijn. Dat is echter al lang voorbijgestreefd. In tegenstelling tot de sleutel-op-deurwoningen uit de jaren zeventig en tachtig passen de woningen van vandaag zich aan alle wensen van de klanten aan. Architectuur, materialen, interieurindeling… alles kan op maat worden gekozen. Bij Blavier perfectioneren we onze processen elke dag om nieuwe technische kennis op te doen en onze klanten tevreden te stellen.

 

Onze catalogi hebben als doel om kandidaat-bouwers te inspireren en eventueel als basis te dienen voor hun toekomstige project. Maar aangezien de architecten niet verbonden zijn aan onze onderneming, kun je je project laten ontwerpen door het bureau dat je het meest aanspreekt om de realisatie van de woning vervolgens toe te wijzen aan de bouwonderneming van je keuze. Een laatste voordeel van ondernemingen zoals Blavier heeft betrekking op de stevige garanties die ze aanbieden via de Wet Breyne en de performante dienst na verkoop.

Delen