3 belangrijke aspecten bij de bouw van je droomhuis

5 July 2016 -

Is het binnenkort eindelijk zo ver? Begin je aan de bouw van je droomhuis? Vooraleer je de eerste steen legt, is het belangrijk om enkele zaken te overlopen.

Bouwgrond die aan je verwachtingen voldoet

De geschikte bouwgrond kiezen is cruciaal. Heel wat factoren spelen mee in je beslissing. Natuurlijk is het uitzicht belangrijk, net als de omgeving, het landschap en de oriëntatie. Maar denk ook eens aan technische criteria, zoals de hellingsgraad van je bouwgrond, de toegankelijkheid en de bestaande aansluitingen op nutsvoorzieningen … Vergeet niet om na te gaan of je in de buurt het openbaar vervoer kunt nemen. Kijk ook uit voor ‘valstrikken’: zo vermijd je beter grond in de buurt van een industrieterrein.

Inspraak bij het bouwplan van je droomhuis

Bepalen hoe je toekomstige huis er precies zal uitzien is een bijzonder belangrijke stap. Droom je van een grote inkomhal, een terras dat toegankelijk is vanaf je kamer of van een groot schuifraam met een schitterend uitzicht op al het groen dat je huis omringt? Wees actief betrokken bij het uittekenen van je bouwplannen en overleg voordat je beslist waar bijvoorbeeld de verwarming komt of welke materialen je zult kiezen. Zo kun je zelf bepalen wat je precies nodig hebt en wordt je droomhuis tot in de kleinste details volgens jouw wensen gebouwd. Inspraak en transparante communicatie zijn cruciaal voor het slagen van je bouwproject!

Een bouwvergunning voor je droomhuis

Nadat je de geschikte bouwgrond gevonden hebt, moet je eerst nog een bouwvergunning hebben, vooraleer je effectief aan de werken kunt beginnen. Om een goedkeuring te krijgen moet je een aanvraag indienen bij je gemeentebestuur.

Ontdek alvast onze bouwgronden. Nu is het aan jou om te beginnen nadenken over de bouw van je droomhuis!

Delen