BEN-woning: binnenkort de norm voor iedereen

20 December 2019 -

Er leeft wat in de bouwsector. Nieuwe EPB-normen, herwerkte architectuur, doorgedreven isolatie… Vanaf 2021 wordt BEN (bijna-energieneutraal bouwen) verplicht. Dat betekent dat het energiepeil van alle nieuwe gebouwen bijna tot nul zal worden herleid.

Dat betekent dat het energiepeil van alle nieuwe gebouwen bijna tot nul zal worden herleid. Om bij te dragen tot die doelstelling, worden kandidaat-bouwers uitgenodigd om nu reeds te bouwen volgens de toekomstige BEN-normen. Die norm is trouwens al verplicht in bepaalde verkavelingen en wordt door sommige banken zelfs geëist voor wie een hypothecair krediet wil afsluiten. Deze norm heeft onder meer betrekking op de warmte-isolatie, de luchtdichtheid, de ventilatie, het gebruik van zonne-energie, het rendement van verwarmings- en warmwatersystemen, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, enz.

Meer weten? Bezoek dan de onze kijkwoning in Erpe-Mere. Hoewel het geen complexe technieken bevat, is dit huis reeds voorbereid op de toekomst. Ontdek deze kijkwoning en bespreek jouw toekomstige bouwplannen vrijblijvend met één van onze bouwadviseurs.

Delen