Onze nieuws

Nieuwe huis duurzaam verwarmen

Je nieuwe huis duurzaam verwarmen, doe je dat met een gasketel of een warmtepomp?

Wie bouwt, wil dat wellicht doen met de nodige aandacht voor het milieu, maar ook binnen een bepaald budget. Als je de investering aankunt, is een energiezuinige woning interessant, in die zin dat je energiefactuur tot een minimum beperkt wordt en je de investering op termijn terugverdient.
29/11/2022

Hoe genieten van een verlaagd BTW-tarief op jouw nieuwbouw?

Recente gebeurtenissen over de hele wereld hebben een aanzienlijke impact op de koopkracht van de Belgische consument. De Covid-pandemie, gevolgd door de oorlog in Oekraïne, stuwt de prijzen van energie, materialen en voedingsmiddelen naar steeds hogere niveaus. Om dit aan te pakken, heeft de Belgische overheid er onder meer voor gekozen om de consument en… View Article
28/03/2022

Wat is een BEN-woning?

Wat is een BEN-woning? BEN (‘Bijna Energie Neutraal’) is het niveau van energieprestaties dat nieuwe gebouwen vanaf 2021 moeten halen…
1/10/2020

Vermijd een tekort aan water dankzij een goed doordachte Blavier woning

Vermijd een tekort aan water dankzij een goed doordachte Blavier woning. Voor het tweede opeenvolgende jaar kampt een groot deel van België met watertekorten of bereikt het waterpeil een zorgwekkend niveau. Nu de zomers warmer worden, heerst er een sterke afhankelijkheid van oppervlaktewater voor een groot deel van het land en zijn industrieën.
3/06/2020

Hoe maak je je huis ecologischer?

Dit is geen keuze meer: nieuwe woningen moeten energiezuinig zijn. Dat vertaalt zich in een aantal wettelijke verplichtingen, zoals dikkere isolatie en een regenwaterput. Maar je kunt nog verder gaan… Als je dat wenst, staat Blavier klaar om samen met jou je doelstellingen te realiseren.
27/01/2020

BEN-woning: binnenkort de norm voor iedereen

Er leeft wat in de bouwsector. Nieuwe EPB-normen, herwerkte architectuur, doorgedreven isolatie… Vanaf 2021 wordt BEN (bijna-energieneutraal bouwen) verplicht. Dat betekent dat het energiepeil van alle nieuwe gebouwen bijna tot nul zal worden herleid.
20/12/2019
ventilatie woning

Hoe zorg je voor een goede ventilatie van je woning?

Nu onze huizen beter dan ooit geïsoleerd zijn, is goede ventilatie onontbeerlijk. Ontdek hier hoe Woningen Blavier zorgt voor een optimale ventilatie van uw woning.
14/11/2018

Milieuvergunning: wat zijn de verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië?

Wil je weten hoe het precies zit met de milieuvergunning voor jouw woning en hoe je die moet aanvragen? Ontdek het in dit artikel!
31/10/2018
grote glaspartijen

Een huis met grote glaspartijen? De voor- en nadelen op een rijtje

Wil je graag een huis met grote glaspartijen, maar weet je niet of dat een goed idee is? Blavier maakt de afweging voor jou!
24/10/2018

Wat is het beste isolatiemateriaal om aan de energienormen te voldoen?

Wil je graag meer weten over de beste isolatiematerialen? Blavier informeert je met plezier!
10/10/2018

Nieuwe verwarmingssystemen voor je woning

Heb je besloten te gaan bouwen? Proficiat! Binnenkort mag je alle onderdelen kiezen die je bouwproject tot een echte thuis maken. Die stap maakt je plannen alweer een beetje concreter, maar brengt ook heel wat moeilijke vragen met zich mee, niet in het minst vragen over verwarmingssystemen.  Welke technologie kies je dan best? Bestaat er… View Article
29/08/2018

Zonnepanelen plaatsen op je nieuwbouwwoning: wat en hoe?

Sinds enkele jaren zie je op steeds meer Belgische daken zonnepanelen opduiken. Maar weet je hoe die functioneren? En waarop je moet letten als je ze wil installeren op een nieuwbouwwoning? We geven je met plezier het antwoord op deze vragen. Hoe werken zonnepanelen? De zon is een onuitputtelijke en gratis bron van energie. Dat… View Article
8/09/2016