Vermijd een tekort aan water dankzij een goed doordachte Blavier woning

Vermijd een tekort aan water dankzij een goed doordachte Blavier woning
3 June 2020 -

Vermijd een tekort aan water dankzij een goed doordachte Blavier woning. Voor het tweede opeenvolgende jaar kampt een groot deel van België met watertekorten of bereikt het waterpeil een zorgwekkend niveau. Nu de zomers warmer worden, heerst er een sterke afhankelijkheid van oppervlaktewater voor een groot deel van het land en zijn industrieën.

Dit soort situaties zal herhaaldelijk voorkomen, om nog maar te zwijgen over het feit dat deze essentiële bron schaarser wordt en in prijs zal stijgen. Het plaatsen van een regenwaterput is daarom meer noodzaak dan luxe bij het bouwen van een nieuwbouw woning.

Regenwaterputten bij Blavier

Bij Blavier behoort een regenwaterput standaard tot de offerte. Met regenwaterrecuperatie doe je niet alleen het milieu een plezier. Je verlaagt er ook de kosten voor je waterfactuur mee. Bouw je met Blavier, dan wordt jouw woning altijd voorzien van een regenwaterput. Het volume van deze regenwaterput is afhankelijk van de grootte van de woning. Daarnaast wordt elke regenwaterput voorzien van een geïntegreerde hydrofoorgroep zodat je geen geluidsoverlast ervaart bij het oppompen van dit water. Een eigen regenwaterput is de ideale manier om van gratis water te kunnen genieten.

Zowel in je huis als in je tuin kan regenwater van pas komen. Je kunt dit water bijvoorbeeld gebruiken om je planten te besproeien, je auto mee te wassen of zelfs om een zwembad mee te vullen. In huis kun je het dan weer gebruiken voor je wasmachine of om de toiletten door te spoelen. Weet wel dat je een aangepast dak nodig hebt om optimaal aan regenwaterrecuperatie te doen. Onze bouwadviseurs adviseren je graag over dit onderwerp.

Nog niet overtuigd van de nood aan regenwaterrecuperatie? Bekijk dan even deze opvallende cijfers die jou zullen overtuigen een regenwaterput te gebruiken: je hebt maar liefst 190 liter water nodig om een auto te wassen, 17 liter per vierkante meter om je tuin te besproeien, 120 liter voor je wasmachine en 11 liter om je toilet door te spoelen. Heel wat water dat even goed uit je regenwaterput zou kunnen komen.

Wens je meer over te weten over dit onderwerp of wens je gewoon te weten wat er standaard in onze offertes is inbegrepen?

Onze bouwadviseurs staan je met raad en daad bij, op afspraak, bij jou thuis of in één van onze vele kijkwoningen verspreid over het land. Aarzel niet, vraag jouw gratis catalogus aan en laat je inspireren voor jouw toekomstige droomwoning. In deze catalogus vind je eveneens een zeer uitgebreid lastenboek.

Delen