Bouwen in een groene en gezonde leefomgeving

20 July 2016 -

In ons land is het niet altijd evident om een geschikt stuk bouwgrond te vinden. In sommige regio’s zijn er niet veel percelen te koop. Dit Belgisch probleem mag er niet voor zorgen dat je het belang van een gezond stuk bouwgrond uit het oog verliest. Hoe kun je bouwen in een groene en gezonde leefomgeving?

Bouwgrond in een gezonde leefomgeving

Bouwgrond is dan misschien wel schaars, maar buitenkansjes zijn er altijd. Om een geschikt terrein te vinden, kun je gespecialiseerde sites raadplegen of contact opnemen met de administratie van het kadaster van de gemeentes die je interesseren.

Informeer je goed op voorhand

Koop nooit een stuk grond zonder dat je er de stedenbouwkundige voorschriften van kent. Op landbouwgrond mag je bijvoorbeeld geen huis zetten. Informeer je voordat je grond koopt ook over mogelijke bodemverontreiniging.

Woonwijk of het platteland

Afhankelijk van je voorkeur, je budget en je levensstijl zul je eerder voor een stuk grond in een woonwijk of op het platteland kiezen. Als je een ruime tuin wil, ligt de keuze voor het platteland voor de hand. Vind je de nabijheid van een stadscentrum belangrijk, dan is de keuze voor een woonwijk logischer.

Mobiliteit en toegankelijkheid

Is de bouwgrond die je op het oog hebt goed gelegen? Kun je makkelijk naar je werk met het openbaar vervoer of via de belangrijke autowegen? Zijn er winkels, scholen of ziekenhuizen in de buurt? Er zijn heel wat criteria die de levenskwaliteit van jou en je gezin beïnvloeden.

Een groene leefomgeving

Wil je graag in het groen wonen? Daarvoor moet je het niet eens ver van de stadscentra gaan zoeken. Het is niet per se nodig om op het platteland in een huis met grote tuin te gaan wonen om van een gezonde leefomgeving te kunnen genieten. De nabijheid van een park, een plein of een rustige straat doen ook al heel wat. Wil je voorbeelden van groen wonen in de stad? Bekijk deze huizen in Anderlecht eens!

Bouwen met Blavier

Blavier zorgt voor gepersonaliseerde begeleiding bij de bouw van je sleutel-op-de-deurwoning. We bieden je een waaier aan mogelijke locaties. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Delen