De mogelijkheden voor een hobbykamer zijn eindeloos

Vandaag de dag kun je je nauwelijks nog een woning voorstellen zonder hobbykamer. Zowel kinderen als volwassenen vinden zo’n kamer het einde. Het is een ruimte die volledig in het teken staat van vrije tijd, een plaats waar je je hobbyspullen kunt opbergen – of uitstallen. Logisch dan ook dat je de inrichting van een hobbykamer goed moet overdenken. We geven je graag enkele inspirerende ideeën.

1. Een modulaire hobbyruimte

Heel wat mensen richten in hun woning een kamer in als bureau. Maar heb je er ooit aan gedacht om dat bureau te combineren met een plek waar je kinderen kunnen spelen? Reserveer twee muren voor jezelf en twee voor je kinderen. Op die manier bespaar je ruimte en kun je altijd een oogje in het zeil houden als je bengels aan het knutselen slaan.

Wil je toch liever afgezonderd kunnen werken als dat nodig is? Dan biedt een schuifwand de ideale oplossing. Zo hebben jullie wat privacy wanneer jullie dat willen.

2. Een atelier

In veel gevallen is een hobbykamer een polyvalente ruimte. Je kunt er knutselen met je kinderen, je uitleven met decoratie of een hobby uitoefenen. Tegenwoordig zijn handwerk, schilderen en juweelontwerp erg populair.

3. Een plaats om te ontspannen

Liever een kamer waar je helemaal kunt relaxen? Maak er dan iets gezelligs van, met zetels, een bar en spellen zoals een kickertafel, pooltafel of een dartbord. Ook een kast met een selectie gezelschapsspelletjes misstaat niet.

Zijn jullie een muzikale familie? Installeer dan een piano of een rek voor gitaren in je hobbykamer. Hou wel rekening met de buren en zorg voor akoestisch geïsoleerde muren.

4. Een hobbykamer op zolder of in de kelder

Heb je nog een begaanbare ruimte onder het dak? Maak daar dan je bureau van en installeer legplanken tegen de muur. Zorg ervoor dat zowel jij als je kinderen er goed bij kunnen.

Is er nog plaats over in je kelder? Als je je muren goed isoleert en een verwarmingssysteem installeert, kun je er de perfecte repetitieruimte of een knutselruimte van maken.

Ideeën, ideeën, ideeën

Heb je nog andere (wilde) ideeën voor een te gekke hobbykamer? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. Ze helpen je met plezier om je dromen te verwezenlijken. Met Blavier krijg je altijd een woning die helemaal aan jouw wensen voldoet.

Delen