Een grote ruimte opdelen? Schuifwanden to the rescue!

Schuifwanden worden op tal van plekken veelvuldig gebruikt. Denk maar aan congrescentra en feestzalen. Ook in gezinswoningen kunnen schuifwanden handig van pas komen. Ontdek hier wat je er zoal mee kunt doen.

Een kamer opdelen

Grote ruimtes in je huis vervullen vaak meerdere functies. Denk maar aan een woonkamer, die zowel eethoek als zithoek is, of een gastenkamer annex bureau. Fantastische ruimtes, maar soms zijn ze wat te groot of wil je beide delen apart kunnen gebruiken. Visuele opdeling zorgt ook voor rust en harmonie in je interieur.

Geluiddempende schuifwanden

Schuifwanden to the rescue! Mobiele wanden zijn ideaal om grote ruimtes op te delen en afzonderlijke hoekjes te creëren in je woning. Bovendien verminderen ze de kans op geluidsoverlast in huis. Want je weet hoe dat gaat: je ontvangt familie en je kinderen zijn door het dolle heen omdat ze met hun neefjes en nichtjes kunnen spelen. Met een schuifmuur tussen ‘hun’ speelhoek en ‘jullie’ eetkamer beperkt je de decibels en kunnen jullie in alle rust napraten.

Vooral schuifwanden in hout en laminaat dragen tot aan een goeie akoestiek in huis. Glas is dan weer minder geluiddempend, maar biedt in dit geval wél het voordeel dat je de kinderen kunt gadeslaan. De afwerking van de schuifdeuren bepaalt de impact op de akoestiek, dus informeer je op voorhand over de akoestische kwaliteiten van glas, inox, hout of mdf.

Schuifdeursystemen

Er bestaan verschillende schuifdeursystemen. De meeste werken op basis van een rail in de grond of in het plafond.

Schuifdeuren in de wand verdwijnen in de muur wanneer je de deur opent. Net zoals schuifdeuren voor de wand, die je wel altijd ziet, bestaan ze zowel enkel als dubbel. Terwijl je schuifdeuren voor de wand makkelijk installeert in eender welke woning, zijn verborgen systemen veel moeilijker te plaatsen. In een renovatiewoning is het alleen maar haalbaar als ze samen met de wand – in gyproc-platen, bijvoorbeeld – geplaatst worden.

Meer info nodig over de indeling en inrichting van je droomhuis? Informeer je vrijblijvend bij onze woonadviseurs.

Delen