De voordelen van een koppelwoning

Ben je van plan om te bouwen, maar twijfel je nog over het type woning? Heb je al gedacht aan een koppelwoning? Zo’n huis heeft zeker zijn voordelen. We zetten ze graag voor jou op een rijtje.

Wat is een koppelwoning?

Een koppelwoning is een huis dat aan één kant verbonden is aan een ander huis. Een koppelwoning deelt dus altijd een muur met de woning van de buren. We spreken ook over een tweewoonst, twee-onder-een-kap­woning of halfopen bebouwing.

Enkele voordelen

Er zijn goede redenen om te kiezen voor een koppelwoning.

1. Meer comfort

Een koppelwoning  combineert de voordelen van een vrijstaande woning met die van een rijhuis. In de eerste plaats biedt zo’n woning een prettige leefomgeving. Koppelwoningen vind je zowel in de stad als op het platteland. Ook een tuin behoort trouwens tot de mogelijkheden!

2. Goedkoper

Niet alleen is een koppelwoning goedkoper bij de aankoop, je kunt er ook zuiniger wonen. De gedeelde muur met je buren zorgt voor extra isolatie, waardoor je verwarmingskosten lager zullen liggen. Omdat je minder geveloppervlakte hebt, zullen bijvoorbeeld ook schilder- of renovatiewerken aan je gevel minder duur zijn. Je kunt zelfs afspreken om de onderhoudskosten te delen met je buren.

3. Veiliger

Doordat je een gemeenschappelijke muur hebt met je buren, maak je het ongewenste bezoekers heel wat moeilijker. Bij een rijhuis is dat natuurlijk nog meer het geval, want daar hebben inbrekers helemaal geen toegang langs de zijkant van je huis.

Vertrouw op de knowhow van Blavier

Blavier biedt je de mogelijkheid om een koppelwoning op maat te bouwen. Of je nu kiest voor een van onze sleutel-op-de-deurwoningen of liever je eigen plannen uittekent, wij houden altijd rekening met je wensen tijdens het volledige bouwproject. Aarzel dus niet en neemt contact op met onze experts!

Delen