Getuigenis – Bouwen: een uniek avontuur!

Getuigenis – Bouwen: een uniek avontuur!

Waarom bouwen altijd een avontuur is

Bouwen is waarschijnlijk één van de meest unieke avonturen van het leven. Heel veel parameters komen in aanmerking. De ligging, de technische normen, je dromen en het budget moeten allemaal verzoend worden. Je begint er dus niet aan zonder een ervaren en betrouwbare ploeg naast je. Zoals velen, zijn we eerst op zoek gegaan naar een stuk grond. Gelukkig was dit vlug achter de rug. Maar dan begint het pas! We hebben contact opgenomen met 2 bouwondernemingen. Om kort samen te vatten, dat was een zware teleurstelling : weinig of geen reactie. En dat gaf ons geen goed gevoel.

Daarna hebben we de catalogus van Blavier gedownload. Amper enkele dagen nadien hadden we al bouwadviseur Guido V. aan de lijn. Zijn concrete en professionele aanpak heeft ons vlug kunnen overtuigen om het project in gang te zetten. Hij heeft ons een onafhankelijke architect aanbevolen, en dat maakte dat het echt allemaal concreet werd.

Het ondernemingscontract getekend, we hebben heel vlug een eerst project met een duidelijk budget in onze brievenbus ontvangen. Dan hebben we met de tweede persoon binnen deze bouwonderneming kennis gemaakt : onze projectcoördinator, Kristof C.

Vanaf dat moment is het ritme nooit teruggevallen. We gingen voor een bijzonder goed geïsoleerde woning. De kwaliteit van de technische executie was dus heel belangrijk. Samen met onze bouwadviseur Guido en het studiebureau van Blavier, hebben zij ervoor gezorgd dat alles vlot en kwalitatief vooruitging. Het dialoog is ononderbroken tot het einde van het project doorgegaan.

Uiteindelijk, amper 11 maanden na de eerste spade, was ons droomhuis geleverd. 2,5 jaar nadien mogen we bevestigen dat het opdracht perfect volbracht is. Geen enkel probleem vastgesteld en een energiezuinig huis dat op jaarbasis iets meer elektriciteit produceert dan wat hij verbruikt.

Wie zegt beter ?

Pascal F.

Delen