Getuigenis – Een volledige familie kiest voor Blavier

Getuigenis – Een volledige familie kiest voor Blavier
15 November 2019 -

Een getuigenis over de samenwerking tussen de familie Stallaert en Blavier

De familie Stallaert uit het Oost-Vlaamse Lebbeke is allesbehalve een onbekende bij Woningen Blavier. De voorbije jaren klopten vertrouwden zowel vader Martin, zoon Joeri als dochter Sofie hun bouwproject aan het bedrijf toe. Drie gezinnen met drie verschillende levensritmes blikken terug op hun bouwavontuur. Lees hier hun getuigenis over Blavier. 

Joeri: “Geen kennis van zaken nodig”
De naam van Joeri Stallaert, de zoon in dit verhaal, doet misschien bij wielerliefhebbers een belletje rinkelen. De 27-jarige won in 2009 de Ronde van Vlaanderen voor junioren en is intussen negen jaar profwielrenner. Veel tijd om zich met de bouw van een woning bezig te houden hadden zijn echtgenote en hijzelf niet. Zo was de keuze voor een sleutel-op-de-deurfirma snel gemaakt.

“Waarom Blavier? We kwamen voor de eerste keer met hen in contact op Batibouw. Ook mijn vader en enkele vrienden konden terugblikken op een positieve samenwerking. Dus boekten we een afspraak in een van hun kijkwoningen. De medewerkers ontvingen ons met open armen en lichtten de manier van werken toe. We konden ons helemaal vinden in hun uitleg en waren meteen overtuigd dat we onze droomwoning met hen konden realiseren.”

Intussen is hun bouwproject net afgerond. Met succes, zegt het koppel. Voor Joeri en zijn vrouw waren drie elementen cruciaal in de samenwerking: strikte deadlines, flexibiliteit en goede afspraken. “Niet onbelangrijk aangezien ik zelf heel veel in het buitenland zit voor trainingen en een goede opvolging cruciaal is. Bovendien heb je zelf helemaal geen bouwkennis nodig. En ook belangrijk was de uiteindelijke bouwkost. Die kwam perfect overeen met de raming vooraf.“

Het duo koos voor een moderne vrijstaande gezinswoning met plat dak, langs de buitenzijde bekleed met gevelpleister en cederhout. “Het moest een praktische woning worden, met veel natuurlijke lichtinval en aandacht voor energiezuinigheid.” Ook een master bedroom met badkamer en een ruime garage stonden op het verlanglijstje. “In mijn slaapkamer wil ik een echt vakantiegevoel ervaren. En de garage moest ruim genoeg zijn om al mijn fietsen en materiaal te stallen.”

 

Zus Sofie: “Tijd om uit te breiden”
Voor Sofie Stallaert, de zus van Joeri, is het hoog tijd om te verhuizen. Samen met haar man en dochtertje kijkt ze reikhalzend uit naar de nieuwbouw van Blavier. “Ons appartement is écht te klein geworden, dus besloten we om te bouwen. We hebben echt nood aan extra ruimte en een tuin. Mijn vader, maar ook een collega, hadden al gebouwd met Blavier. Zij waren zeer tevreden over de samenwerking. Dus maakten we een afspraak en waagden we de sprong.”

Sofie en haar man waren al eigenaar van een nabijgelegen bouwgrond. “Bovendien hadden we ook een eigen architect ingeschakeld om een bouwplan te ontwerpen. Toch ging Blavier hier heel flexibel mee om.”

Het wordt een moderne, volledig onderkelderde woning. Een beetje in de stijl van de woning van haar broer. “Ook wij vinden het heel belangrijk om voldoende licht binnen te krijgen. Daarom kozen we voor veel glaspartijen, met als uitschieter een zeven meter lang raam in de leefruimte. We zijn er nog niet, maar de werken verlopen nog altijd op schema. Laurens, onze projectleider, staat altijd ter beschikking en zorgt voor een goede en snelle afhandeling van onze vragen.”

 

Vader Martin: “Al drie bouwprojecten achter de rug”
Vader Martin Stallaert rondde in totaal al drie bouwprojecten af met Blavier. Momenteel loopt zelfs een vierde project met de woningbouwer. “Maar tot nu heb ik nog geen enkele woning gebouwd waar we zelf in wonen. We bouwen momenteel vooral met het oog op verhuur. Een strikte communicatie en opvolging zijn dus cruciaal. En dat loopt elke keer opnieuw enorm vlot, zowel telefonisch als ter plaatse tijdens de werfvergaderingen. Gezien de vloeiende samenwerking is het zeker niet ondenkbaar dat we later samen met Blavier een woning voor onszelf bouwen. We weten wat ze kunnen en wat we in ruil krijgen voor ons budget. En we kunnen natuurlijk gratis inspiratie opdoen bij onze kinderen (lacht).”

Delen