Hoe en wanneer je kelder waterdicht maken?

21 December 2016 -

Bij de bouw van je huis moet je over vele elementen nadenken, nog voor de werken van start kunnen gaan. De kelder is vanzelfsprekend de meest vochtige ruimte van het huis,  omdat hij zich gedeeltelijk of volledig ondergronds bevindt. Het is beter om vooraf een groot budget vrij te maken dan met een eeuwig vochtige kelder te zitten. Hoe je ervoor zorgt dat je kelder altijd waterdicht blijft? Dat lees je hieronder.

Denk eraan je kelder vóór de bouwwerken te isoleren

Water in de keldermoet je aan de bron bestrijden, achter de muur. Wanneer je vocht in je kelder ontdekt, is het namelijk al te laat. Op dat moment is het huis immers al gebouwd en zijn de muren al ingegraven. De beste oplossing is in zo’n geval om van buiten af in te grijpen. Maar daarvoor moet je dan weer de grond laten weggraven en dat kost erg veel geld. Bovendien is het ook een erg lastige en zelfs onhaalbare onderneming in een stad. Dan blijft er dus alleen nog de mogelijkheid om de muren van binnen uit te behandelen. Zulke kosten en problemen kan je vermijden door je kelder vooraf, van bij de bouw, waterdicht te maken.

De kelder, een belangrijke ruimte

Vocht in de kelder verspreidt zich naar de bovenliggende ruimten; men spreekt dan over opstijgend vocht. Daarom is het aangeraden om een beroep te doen op een specialist. Wist je dat er heel wat slechte anti-vochtoplossingen worden aangeboden? Vraag dus raad aan experts om goed van slecht te onderscheiden.

Woningen Blavier garandeert een droge kelder

Bij Woningen Blavier wordt er alles aan gedaan om bij de bouw van nieuwe huizen een droge kelder te garanderen. Vraag advies aan onze specialisten.

Delen