Een lastenboek en een meetstaat, essentiële documenten voor de bouw van je huis

Een lastenboek en een meetstaat, essentiële documenten voor de bouw van je huis

Misschien heb je de term ‘lastenboek’ wel eerder gehoord en denk je te weten wat het is. Maar weet je wel zeker dat wat er allemaal in zo’n document staat, en hoe belangrijk het is voor een bouwproject? Blavier vertelt er graag wat meer over.

Wat is een lastenboek?

Een lastenboek is een document dat je een eerste beeld geeft van de kwaliteit van het bouwbedrijf waarmee je aan de slag gaat. Dit document geeft je een overzicht van het basisaanbod van een bedrijf. Lastenboeken vergelijken is dan ook een uitstekend begin, nog voor je een afspraak maakt bij een bouwbedrijf.

Een lastenboek is een cruciaal communicatiemiddel: het geeft de projectmanager een basis om een meetstaat op te stellen. Dat is een document waarin alle technische kenmerken van je bouwproject zijn opgenomen. Een meetstaat helpt de projectmanager ook om de exacte verwachtingen en behoeften van zijn klant te definiëren en vormt een gemeenschappelijk document waarin al zijn diensten en verplichtingen tijdens de uitvoering van het bouwproject zijn opgenomen.

De meetstaat helpt duidelijke afspraken te maken over het ‘product’ dat wordt afgeleverd wanneer het project afgerond is en dubbelzinnigheden te vermijden. Daarom is het erg belangrijk het document naar de letter te volgen. Het beschermt beide partijen: de bouwheer is er zeker van dat het geleverde bouwproject aan alle verwachtingen voldoet en de projectmanager kan een project correct uitvoeren, zonder constant beoordeeld te worden. Wanneer de meetstaat niet wordt nageleefd kan de projectmanager beboet worden!

Het lastenboek van Blavier

Wanneer je de bouw van je sleutel-op-de-deurwoning aan Blavier toevertrouwt, krijg je een lastenboek: daarin staat de beschrijving van de uitgevoerde werken en een voorstel van soorten materialen. Je kiest dan zelf de materialen die passen bij jouw smaak en jouw wensen! In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn sleutel-op-de-deurprojecten erg flexibel en helpen ze je een op maat gemaakte woning te bouwen die helemaal bij je past. Het lastenboek van Blavier berust op vier grote pijlers:

  • Traditionele woningen: je huis wordt ter plaatste gemetseld. We besteden erg veel aandacht aan de kwaliteit, nauwkeurigheid en duurzaamheid van je woning.
  • Totale keuzevrijheid: de indeling, materialen, gevelstenen, ramen, verwarming,… Ons lastenboek vormt een uitgangspunt voor je ideeën en kan helemaal worden aangepast aan je wensen en behoeften.
  • Energiezuinige woning: we letten er vooral op dat ons lastenboek voldoet aan de wettelijke verplichtingen op vlak van energie en die zelfs overtreft.
  • Hoogwaardige materialen en merken: we werken samen met gerenommeerde leveranciers.

 

Als je voor Blavier kiest, ben je dus zeker van een weloverwogen lastenboek dat opgesteld is om op een heel gestructureerde en kwalitatieve manier van start te gaan. Je krijgt dus een volledig aanbod aan kwaliteitsmaterialen en je hebt een vrije keuze de werken: van ruwbouw winddicht tot sleutel-op-de-deur. Ten slotte ben je beschermd met degelijke garanties die veel verder gaan dan de wettelijke verplichtingen.

 

Wil je graag meer weten over ons lastenboek? Vraag dan een gratis catalogus aan. Die is digitaal beschikbaar en biedt een overzicht van heel wat inspiratiemodellen en bevat ook ons volledige lastenboek.

Delen