Welke elementen geven je huis een moderne stijl?

25 januari 2019 -

Eigentijdse woningen worden alsmaar populairder: een plat dak, gepleisterde muren, horizontale ramen, voegloze bakstenen en andere maken de huizen van vandaag tot de huizen van morgen.

Moderne architectuur

Moderne stijlwoningen passen perfect bij de tijdsgeest en zijn vandaag het meest in trek op de markt… Ze onderscheiden zich in de eerste plaats door hun plat dak, al past deze architectuur niet altijd in de stedenbouwkundige voorschriften. Anderzijds stellen we vast dat er meer flexibiliteit is wat secundaire platte daken betreft (boven de garage bijvoorbeeld). Er zijn nog andere kenmerken die moderne huizen typeren. Denk maar aan de kubusvormige architectuur. De kubus heeft al tien jaar de wind in de zeilen omdat deze vorm een uitgesproken gevoel van ruimte en hypermoderniteit geeft. Bovendien is hij compact, wat ook het energieverbruik ten goede komt.

Soort gevelbekleding

Ook de gevelbekleding speelt een belangrijke rol. Voor een modern resultaat kiezen de meeste bouwheren voor een gepleisterde gevel of een combinatie van materialen: pleister en hout, pleister en breuksteen, zink en baksteen…

Nog een eigentijds detail zijn voegloze bakstenen (net als gekleefde bakstenen), desgewenst in combinatie met hout en aluminium. Binnenin wordt vaak voor een industriële look gekozen. Die creëer je makkelijk door baksteen te combineren met metaal of staal. De interieurdeuren worden meestal voorzien van een onzichtbaar kader dat opgaat in de muren. Andere leuke ideeën voor een moderne woning zijn douchewanden in donkergrijs glas, industriële lampen, vloeren in gegoten beton, enz.

Om je te helpen bij de uitwerking van je project op maat, beschikt Blavier over een tiental kijkwoningen in heel België. Onze kijkwoning in Erpe-Mere laat je kennismaken met een ultramoderne stijl. Je kunt onze verschillende inspiratiewoningen ook ontdekken op onze website of ontdek onze gratis catalogus.

Delen