Een winddichte ruwbouw zetten? Ontdek de voordelen van Blavier!

13 June 2018 -

Blavier staat vooral bekend voor de realisatie van sleutel-op-de-deurwoningen: huizen die bij het moment van oplevering aan de klant tot in de kleinste details zijn afgewerkt. Maar bij Blavier kun je ook terecht om een winddichte ruwbouw te laten zetten, als je zelf wil instaan voor de afwerking van de woning. Waarom zou je de ruwbouw van je woning toevertrouwen aan Blavier? Ontdek onze troeven!

Ruwbouw versus sleutel-op-de-deur

Van grondwerken tot het laatste likje verf: een woning bouwen gebeurt verschillende stappen. We onderscheiden twee grote fases: de realisatie van de winddichte ruwbouw en de afwerking.

De winddichte ruwbouw omvat het geheel van werken dat te maken heeft met de stabiliteit en de stevigheid van de woning. Denk aan de funderingen, de dragende muren, de vloeren, timmerwerk en buitenschrijnwerk. De afwerking omvat onder meer het leggen van de dekvloeren en vloerbedekking, maar ook het afwerken van de plafonds, de betegeling, enz.

Als je Blavier inschakelt voor de winddichte ruwbouw van je toekomstige woning, krijg je dus geen tot in de details afgewerkt huis, maar een ‘ruwe’ woning met een stevige fundering, die beschermd wordt door een goed afgesloten dak.

Winddichte ruwbouw versus open ruwbouw

In tegenstelling tot open ruwbouw, dat zich beperkt tot de funderingswerken en het metselwerk, omvat winddichte ruwbouw ook het timmerwerk, de dakbedekking en alle buitenschrijnwerk. De termen winddichte en open ruwbouw slaan dus op de mate van afwerking van de woning. Goed om weten: ga je met Blavier in zee, dan leveren we altijd windichte ruwbouw af, nooit open ruwbouw.

Je ruwbouw laten zetten door Blavier: de voordelen

Kwaliteitsvolle funderingen

Er zijn tal van verschillende soorten funderingen mogelijk voor een woning en het is niet makkelijk om het juiste type te kiezen. Blavier gebruikt een kruipkelder voor de constructie van al zijn woningen. Dat is een ruimte onder de gelijkvloerse verdieping die essentieel is voor de duurzaamheid van de constructie. Als de bodemstudie echter aantoont dat de bouwgrond zo’n type fundering niet aankan, dan kiezen we voor een aangepaste oplossing, zoals een funderingsplaat.

Een eenvoudiger project

Grondwerkers, metselaars, timmerlui, dakwerkers, … Er werkt een groot aantal vaklui mee aan de ruwbouw van een woning waardoor het  niet altijd makkelijk is om hun werkzaamheden te coördineren. Bovendien kunnen zoveel bedrijven die aan één project werken voor complicaties zorgen. Denk maar aan vertragingen door de drukte in elk bedrijf of het stilleggen van de werf door een faillissement.

Als je de winddichte ruwbouw van je woning toevertrouwt aan Blavier, heb je als voordeel dat je terechtkunt bij één enkel contactpunt, van bij het opstellen van de plannen tot aan de oplevering van de woning. Bovendien krijg je tijdens de volledige duur van het project persoonlijk advies van onze werfleider, die optreedt als een echte spilfiguur.

Vooraf gekende materialen en respect voor je budget

Bij Blavier ben je verzekerd van een uitgebreid lastenboek met concrete informatie en gedetailleerde beschrijvingen van alle gebruikte materialen. Het resultaat? Geen onaangename verrassingen. Je weet namelijk perfect op voorhand welke materialen we zullen gebruiken voor de funderingen, met welke bakstenen de muren opgetrokken worden en met welk materiaal we je dak zullen dekken. Bovendien respecteren we de geldende kwaliteitsnormen en de grenzen van het budget dat onze klanten hebben opgesteld. Je krijgt dan ook een winddichte ruwbouw opgeleverd die perfect beantwoordt aan jouw verwachtingen én aan je budget.

Delen