Zo stem je je tuinontwerp en bouwstijl op elkaar af!

Droom je van een tuin waar je echt stil van wordt en die perfect past bij de stijl van je huis? Dan is het belangrijk om alle bestaande elementen goed te bestuderen vooraleer je aan het tuinontwerp begint. Want uiteraard wil je dat alles in perfecte harmonie is met het huis dat je bouwt.

Je tuinontwerp in grote lijnen

Allereerst moet je nadenken over de inplanting van je toekomstige woning. De plaats van vaste elementen zoals de garage, de deuren en de doorgangen naar de straat en de tuin bepalen al voor een groot deel de indeling van je buitenruimte. Je weet dan al min of meer waar je terras, je moestuin en je gazon zullen komen.

Omdat je tuin het natuurlijk decor van je huis vormt, moet die niet alleen passen bij je gevel, maar ook bij je interieur. Voor een feilloze integratie van je tuin en je woning moet je daarenboven rekening houden met de vorm van je perceel.

Van je huis naar je tuin via paadjes

Tuinpaadjes vormen de schakel tussen je woning en je tuin. Plan je een huis in een eigentijdse stijl met vooral rechte lijnen? Dan kun je bijvoorbeeld de buitenkant van je woning ‘verzachten’ met klimplanten en buxushagen. Je kunt ook aan je architect vragen om rond je huis een lang wandelpad te ontwerpen dat tussen de verschillende planten kronkelt.

De stijl van je woning

Om een eenvormige stijl te bewaren is de keuze van de juiste materialen erg belangrijk. Wil je een rustiek huis? Ga dan voor een terras in blauwsteen. Wordt het meer een landhuis? Dan kun je kiezen voor een mix van hout en tegels.

Wil je een huis dat perfect past bij je bouwgrond? Ben je op zoek naar de ultieme harmonie tussen tuin en woning? Dan ben je bij Blavier aan het juiste adres. Het is onze missie om een natuurlijke omgeving te combineren met een elegante woning. Jij bedenkt het, wij realiseren het!

Delen