Een garage bouwen aan je huis? Dit zijn de voor- en nadelen

Heb je de ideale bouwgrond gevonden om je droomhuis op te bouwen? Proficiat! Voordat je van start gaat, zijn er wel nog heel wat vragen die je voor jezelf moet beantwoorden. Wat voor soort huis wil je? Hoe moet de keuken eruitzien? Hoeveel kamers wil je? Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt, zodat je straks helemaal tevreden bent met het eindresultaat. Een andere vraag die je je moet stellen, is of je een garage wil. Het bouwen van een garage heeft niet alleen een invloed op de grootte van je woning, maar ook op je budget. Weet je niet goed of je er een wil? In dit artikel ontdek je de voor- en nadelen van een garage!

Een praktische toevoeging aan je huis

Of je nu kiest voor een garage dat op zichzelf staat, aan je huis grenst of geïntegreerd is, een garage maakt je leven sowieso een pak eenvoudiger. Je hoeft immers nooit meer naar een parkeerplek te zoeken wanneer je thuiskomt. Bovendien kan er dankzij een hoogwaardig isolatiesysteem geen koude lucht je garage binnendringen, waardoor je auto in de winter goed beschermd blijft tegen de koude. Een ander pluspunt is dat dieven minder snel met je auto aan de haal kunnen gaan als hij in een garage staat. Dat veiligheidsgevoel kun je bovendien nog meer versterken door je garage te voorzien van een professioneel alarmsysteem.

Maar uiteraard is een garage meer dan enkel een parkeerplaats die je auto beschermt tegen dieven en winterse weersomstandigheden. Het is ook de perfecte plek om spullen op te bergen waar je anders geen plaats voor hebt. Zo kun je een deel van de garage voorzien als wasplaats met een wasmachine, droogkast, strijkplank en droogrek. Of je maakt er een berging van om al je voeding te stockeren. Meer nog! Waarom hou je er geen plekje vrij voor je hobbykamer? Met een aantal handige opbergrekken, goede verlichting en verwarming is je garage zo omgebouwd tot een werkruimte voor allerlei klusjes, een naairuimte of zelfs een repetitieruimte. Zo kun je je hobby naar hartenlust uitoefenen zonder je gezin lastig te vallen. Ideaal!

Een garage bouwen weegt door op je budget

Wanneer je gaat bouwen, is het heel belangrijk om vooraf een budget op te stellen en je daar ook aan te houden. Élke vierkante meter weegt door op het totaalbedrag en voor de garage is dat niet anders. Daarom beslissen sommige mensen om de garage te vervangen door een carport of om hun garage te integreren in hun woning. Hou er wel rekening mee dat die laatste oplossing meestal gevolgen heeft voor de grootte van je woonkamer of eetkamer. De oplossing? Een garage die op zichzelf staat of aan het huis grenst. Uiteraard gaat je budget dan wel weer de hoogte in. Besluit je toch om voor een geïntegreerde garage te gaan? Isoleer ze dan goed, zodat je energierekening niet de pan uit swingt.

Advies van Woningen Blavier

Wil je graag meer informatie? Geen probleem! Met meer dan 20 jaar ervaring en meer dan 5.000 constructies op onze naam, hebben we bij Woningen Blavier alle nodige kennis en expertise in huis om jou te begeleiden bij de realisatie van je droomwoning met respect voor je budget. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of om inspiratie op te doen.

Delen