Mancave of she shed: geef je hobby een plaats in je nieuwe woning

21 September 2018 - ,

In je woning beleef je heel wat aangename momenten met familie en vrienden, en vergeet je de verplichtingen van elke dag. In de Verenigde Staten is het daarom heel gewoon dat je thuis een ruimte inricht die volledig gewijd is aan ontspanning en vrije tijd. Misschien wil je je wel laten inspireren door onze trans-Atlantische vrienden? We geven je enkele tips voor je eigen mancave of she shed.

Je kelder: een ruimte met veel potentieel

Een kelder wordt meestal gebruikt als extra voorraadkamer. Het is dus misschien niet de eerste ruimte waar je aan denkt om je hobby te beoefenen. Nochtans kun je een kelder met de nodige ingrepen transformeren tot een gezellige en trendy kamer. Elektrische voorzieningen, verlichting, thermische isolatie en aangepaste verwarming maken meteen het verschil. Voor een heuse mancave kun je een bar en een biljarttafel installeren. Ben je van plan om drumsolo’s te oefenen in je kelder? Voorzie dan een degelijk akoestisch isolatiesysteem.

Schuifmuren: ideaal voor kleine ruimtes

Heb je gekozen voor een kleine woning, maar wil je toch een ruimte waar je je kunt ontspannen of waar je de knutselwerkjes van je kinderen kunt uitstallen? Dan bieden schuifmuren een uitkomst. Ze zijn ideaal in lofts of in woningen met een beperkte oppervlakte, omdat je er de ruimte mee kunt indelen zonder dat je moet verbouwen. Met schuifmuren kun je een ruimte upgraden, win je plaats en maximaliseer je de natuurlijke lichtinval.

Je zolder: een praktische oplossing

Op zolder vind je vaak enkel dozen met oude kleren of kerstversiering, maar met de juiste inrichting kun je er ook een naaiatelier of speelkamer voor je kinderen van maken. We raden je aan om al aan het begin van je bouwproject na te denken over wat je met je zolder wil doen. Zo vermijd je later complexe verbouwingswerken. Het is belangrijk dat je een beroep doet op een architect en op specialisten om bijvoorbeeld de draagkracht van je zolderruimte te berekenen of om na te gaan of je het zolderluik kunt vervangen door een trap.

Origineel: een she shed in je tuin

In ons land is het begrip she shed nog onbekend, maar in de Verenigde Staten is dit concept erg populair. Het is een variant op de mancave, waarbij een tuinhuis wordt omgetoverd tot een hobbyruimte waar de vrouw des huizes zich toelegt op haar favoriete hobby. Van een rustieke, gerenoveerde schuur tot een vijfsterrenpoolhouse: een she shed vind je in verschillende stijlen en prijscategorieën. Het is vooral belangrijk dat je je persoonlijke stempel kunt drukken om een ruimte te creëren waar je – goed verstopt in je tuin – volledig tot rust komt.

Advies nodig voor je mancave of she shed? Blavier helpt je graag!

Wil jij je kelder, zolder of tuinhuis inrichten als hobbykamer waar het aangenaam toeven is? Wat je plannen ook zijn, Blavier stelt graag zijn knowhow ter beschikking om de sleutel-op-de-deurwoning van jouw dromen te realiseren. Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.

Delen