Wat is er allemaal inbegrepen bij een sleutel-op-de-deurwoning?

Wat is er allemaal inbegrepen bij een sleutel-op-de-deurwoning?
14 March 2024 -

Een sleutel op de deurwoning is een woning waarvan het volledige bouwproces wordt beheerd door één bouwbedrijf. Dit bedrijf neemt de verantwoordelijkheid voor het hele bouwproject van begin tot eind. De opdrachtgever heeft dus slechts één aanspreekpunt. Hij hoeft zich geen zorgen te maken over het vinden en coördineren van verschillende dienstverleners, kan vertrouwen op een goede opvolging van de bouwplaats en hoeft alleen nog maar zijn koffers uit te pakken.

Een sleutel op de deur constructie mag niet verward worden met een zogenaamd “catalogushuis”. Een sleutel op de deurwoning wordt volledig op maat gemaakt. Het is aanpasbaar aan jouw behoeften en wensen, tot in de kleinste details.

Wat zijn de kenmerken van een sleutel op de deur woning ?

Het wordt vaak – ten onrechte – gedacht dat een sleutel op de deurwoning een huis is waarvan de architectuur en configuratie vooraf zijn bepaald, en dat men het niet kan aanpassen aan persoonlijke smaken.

Integendeel.

Een sleutel op de deurconstructie betekent simpelweg dat je het volledige bouwproject toevertrouwt aan één bedrijf, van het controleren van stedenbouwkundige voorschriften en het inrichten van het terrein tot aan de afwerkingen.

Het doel van het bouwbedrijf is het coördineren en toezicht houden op de bouwplaats, evenals op de verschillende vakmensen die erbij betrokken zijn. Je hoeft je nergens zorgen over te maken: je hoeft geen dienstverleners te zoeken of hun verschillende taken met elkaar te regelen.

Het bouwbedrijf regelt alles voor jou. Zodra de sleutel op de deurconstructie is voltooid, kan je er onmiddellijk intrekken: het huis is klaar om bewoond te worden.

Is het mogelijk om een sleutel op de deur woning persoonlijk aan te passen? 

Het kiezen van een sleutel op de deurwoning betekent kiezen voor een volledig aanpasbaar project.

In tegenstelling tot geprefabriceerde of in een catalogus gebouwde huizen, ben je vrij om de plannen te tekenen en de indeling van je toekomstige huis te kiezen. Je kunt de grootte en locatie van elke kamer bepalen, het aantal slaapkamers, de hoogte van de ramen, de vloeren, enz.

Een sleutel op de deur woning van Blavier is een 100% op maat gemaakte woning. Natuurlijk zal jouw dossierbeheerder je begeleiden en het beste advies geven op basis van jouw wensen.

Sleutel op de deur woningen, 100% op maat gemaakte woningen, cataloguswoningen – wat is het verschil??

Zodat je gemakkelijk kunt beslissen welke bouwkeuze het beste bij je past, laten we deze begrippen verduidelijken.

Het is niet ongebruikelijk om de sleutel op de deurwoning te verwarren met prefabhuizen of cataloguskeuzes. Het zijn echter wel degelijk verschillende concepten.

Een cataloguswoning is het minst flexibel: je kiest een huis op basis van een catalogus. Het is een niet-aanpasbare standaardconstructie die in de fabriek wordt geproduceerd en op jouw terrein wordt samengesteld. 

Een sleutel op de deur woning kan gedeeltelijk of volledig op maat gemaakt worden. Je kunt natuurlijk ideeën opdoen uit een catalogus, maar je sleutel op de deur woning wordt vervolgens aangepast aan jouw voorkeuren.

Je kunt ook vanaf nul beginnen en je droomhuis van A tot Z ontwerpen.

Het grote verschil is dus de mate van aanpassing.

Met Blavier is jouw sleutel op de deurconstructie 100% aanpasbaar, of deze nu wel of niet geïnspireerd is op een catalogusmodel. Jouw huisproject wordt volledig op maat gemaakt, zodat jouw woning echt aan jouw wensen voldoet.

Wat zijn de voordelen van een sleutel op de deur woning? 

Het bouwen van je toekomstige huis is doorgaans het levensproject. Echter, beginnen aan een bouwproces kan intimiderend zijn, en terecht: het omvat vele betrokkenen, vereist verschillende administratieve procedures en vraagt om een hoog technisch beheer.

Dat is waar een sleutel op de deur woning al haar waarde laat zien. Wanneer je ervoor kiest om te gaan voor een sleutel op de deurconstructie, beheert jouw bouwbedrijf het volledige project, wat verschillende belangrijke voordelen met zich meebrengt.

Gemoedsrust

Alle stappen van de bouw van jouw huis worden door het bouwbedrijf op een professionele en efficiënte manier beheerd.

Ze neemt niet alleen de bouw van het huis op zich, maar ook de administratieve formaliteiten en bijkomende werkzaamheden: bodemonderzoek, verkrijgen van het energieprestatiecertificaat (EPC), stedenbouwkundige vergunning, evenals graafwerkzaamheden op het terrein om bijvoorbeeld jouw toekomstige huis te accommoderen.

Bij een sleutel-op-de-deurconstructie hoef je ook niet zelf op zoek te gaan naar aannemers, offertes te vergelijken of de aanbiedingen van verschillende leveranciers van materialen te analyseren: het bouwbedrijf onderhandelt over de contracten met zijn verschillende leveranciers en werkt meestal samen met trouwe professionals voor wie kwaliteit voorop staat.

Eén contactpersoon

Een direct voordeel van de gecentraliseerde projectbeheer door het bouwbedrijf? Je hebt slechts één aanspreekpunt van begin tot eind.

Bij Blavier adviseert jouw projectleider je bij het ontwerpen van jouw huis, zowel op het gebied van ruwbouw als bij de keuze van materialen.

Vanaf het begin zal hij je begeleiden bij administratieve procedures en zelfs bij het zoeken naar een stuk grond als je dat wilt.

Daarna zal jouw projectleider jouw enige contactpersoon zijn om al jouw vragen te beantwoorden. Hij zal je proactief op de hoogte houden van de voortgang van de werkzaamheden. Bij Blavier streven we ernaar een gepersonaliseerde relatie met jou op te bouwen, zodat we jouw behoeften beter kunnen begrijpen en anticiperen. We hebben regelmatig contact, zodat je volledige controle en kennis hebt over de voortgang van jouw huis.

Leveringssnelheid

Het inschakelen van slechts één bedrijf om het gehele bouwproject te beheren, inclusief diverse professionals en vakmensen, garandeert een snellere oplevering van jouw toekomstig huis.

Je verliest geen tijd met het zoeken naar verschillende betrokkenen of het coördineren van hun werkzaamheden. Het proces verloopt soepel, de tijd wordt geoptimaliseerd, en je zult de sleutels van jouw toekomstige huis veel sneller in handen hebben dan wanneer je alles zelf zou moeten regelen.

Controle en voorspelbaarheid van kosten

Geen onaangename verrassingen meer tijdens de bouw. Met een sleutel op de deurconstructie heb je vanaf het begin een duidelijk en nauwkeurig idee van het budget dat je moet voorzien voor jouw huis.

Van het ontwerpen van de plannen tot de binnenafwerking, de kosten van jouw bouwproject worden van tevoren vastgesteld en blijven met Blavier perfect onder controle.

Volgens het opgestelde contract zullen de enige extra kosten die moeten worden overwogen, uitsluitend verband houden met eventuele wijzigingsverzoeken tijdens de bouw. Deze zullen altijd vooraf aan jouw goedkeuring worden voorgelegd.

Bij Blavier ben je ook verzekerd van ervaren vakmensen die trouw zijn aan kwaliteit en met wie we de beste prijzen onderhandelen.

Voldoen aan toepasselijke normen

Kiezen voor sleutel op de deur betekent ook dat je de perfecte naleving van jouw project aan alle geldende normen waarborgt. Jouw huis wordt ontworpen om te voldoen aan de huidige EPC-normen en zo te profiteren van een optimaal EPC-certificaat. Blavier zorgt er ook voor dat wordt voldaan aan de geldende stedenbouwkundige voorschriften.

Je geniet van de ervaring, maar ook van de diepgaande kennis van de wettelijke en administratieve aspecten die verbonden zijn aan jouw bouwproject.

Bescherming onder de Breyne-wet

Als één bedrijf jouw bouwproject beheert, ben je beschermd door de wet Breyne. 

Het is een van de aanzienlijke voordelen van een sleutel op de deurwoning. 

De wet Breyne vereist onder andere een tweefasige oplevering van jouw woning: de voorlopige oplevering en de definitieve oplevering. Jouw op maat gemaakte huis profiteert ook van de tienjarige garantie.

Om alle voordelen met betrekking tot de bescherming van de wet Breyne te kennen, bekijk ons artikel.

100% op maat

Met Blavier is jouw sleutel op de deur woning uniek. Laat jouw creativiteit de vrije loop, denk na over je huidige en toekomstige behoeften en samen ontwerpen we jouw 100% op maat gemaakte woning.

Wat houdt kant-en-klare bouw in ?

Het algemene principe van een sleutel op de deurwoning, ook wel een turnkey-woning genoemd, is om jouw bouwproject van A tot Z toe te vertrouwen aan één professioneel bedrijf. Je hoeft dan alleen nog maar jouw koffers neer te zetten.

Natuurlijk blijf je de baas, en beslis je tot welk niveau van afwerking je wilt gaan.

Het lastenboek dat is overeengekomen met het bouwbedrijf zal gedetailleerd alle uit te voeren diensten specificeren. Bodemanalyse, funderingen, muurdikte, isolatietype, plattegronden van het huis, technische installaties zoals elektriciteit en verwarming, afwerkingen… Zorg ervoor dat je het zorgvuldig analyseert, want het zal elk aspect van jouw toekomstige huis definiëren.

Blavier regelt alles voor jou, van grondwerken tot het leggen van de binnen vloerbedekking. Je kunt dus op ons rekenen voor onder andere:

  • Voorstudie van je project
  • De funderingen
  • Muur- en dakisolatie
  • De gevelbekleding installeren
  • Buitenschrijnwerk installeren
  • Installatie van technische voorzieningen (verwarming, ventilatie)
  • Elektrische leidingen leggen
  • Afdekken
  • Binnendeuren en trappen plaatsen

Met een sleutel op de deurconstructie wordt jouw huis klaar voor bewoning opgeleverd. Het omvat echter geen meubilair (banken, tafels, bedden, enz.) en de tuinaanleg. De keukenapparatuur is daarentegen wel inbegrepen.

Goed om te weten: hoewel Blavier gespecialiseerd is in de bouw van sleutel op de deur woningen die tot in de puntjes zijn afgewerkt, bieden we onze klanten ook de optie om een gesloten ruwbouw te laten leveren die ze zelf kunnen afwerken.

Kan ik een deel van mijn sleutelklare huis zelf bouwen??

De redenen waarom toekomstige eigenaars ervoor kiezen om zelf een deel van hun huis te bouwen, zijn talrijk, maar kostenbesparing blijft vaak de belangrijkste motivatie.

Zelf parket leggen, tegels zetten in de badkamer… Met een paar weekenden werk kun je wat arbeidskosten besparen en de eindfactuur verlagen.

Natuurlijk mogen we de doe-het-zelvers niet vergeten, die het plezier en de voldoening hebben om deel te nemen aan de bouw van hun huis.

Bij Blavier is alles mogelijk: van gedetailleerde afwerkingen tot de oplevering van gesloten ruwbouw, je kiest de maatwerkoptie die bij jou past.

Maar let op: onderschat het werk en de tijd die gemoeid zijn met de afwerking van je toekomstige huis niet.

Beginnersniveau: eenvoudige afwerking en decoratie

Als je niet veel ervaring hebt met klussen, raden we je aan om je te beperken tot veilige werkzaamheden, zoals kleine metselwerken en decoratie. Ze zijn voor iedereen haalbaar, maar zullen nog steeds enige tijd in beslag nemen. Het is aan jou om te beoordelen of de tijdsinvestering de moeite waard is in vergelijking met de besparingen die je zult realiseren.

Het leggen van parket of het betegelen van de vloer zijn wat complexere taken: je moet je goed van tevoren informeren en uitrusten met het benodigde materiaal, zodat het resultaat aan jouw verwachtingen voldoet.

Professioneel niveau: elektriciteit en loodgieterswerk

We raden je aan om alleen aan bepaalde soorten werkzaamheden te beginnen als je professioneel bent of er bijna een bent. Vooral elektriciteit en loodgieterswerk. Elektrische installaties zijn sterk gereguleerd en de aansluitingen kunnen soms ingewikkeld zijn. Tenzij je dus enige ervaring hebt op dat gebied, is het beter om deze zaken aan vakmensen over te laten.

Sleutelklare woningen, een slimme keuze

Sleutelklare oplossingen bieden de klant een aantal voordelen: gemoedsrust, snelheid van uitvoering, budgetcontrole en vooral de luxe van 100% maatwerk.

Jouw voorkeuren geven vorm aan je toekomstige huis, van de omtrek tot de afwerking.

Tegelijkertijd vertrouw je het beheer van het project toe aan een ervaren bedrijf, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over coördinatie, planningen of offertes van de verschillende dienstverleners.

Je kunt je eigendom sneller in bezit nemen en de complexiteit van het beheer van een bouwterrein vermijden.

Het huis van je dromen 100% op maat bouwen is nog nooit zo toegankelijk geweest.

Goed om te weten: met Blavier geniet je van een professionele en persoonlijke begeleiding vanaf het moment dat je je grondstuk kiest tot en met het overhandigen van de sleutels.

Delen