Hoe schat je de kostprijs van je woning?

27 January 2020 -

Bij de bouw van een nieuwe woning behoren de bouwkosten tot de grootste bekommernissen. Zal het budget gerespecteerd worden? Hoe kunnen we eventuele meerkosten het hoofd bieden? Hieronder beschrijven we enkele pistes om meer inzicht te krijgen in het budget van je woning.

De kwaliteit van jouw bouwgrond

De voornaamste factor waarmee je rekening moet houden wanneer je de prijs van je woning berekent, is de kwaliteit van de bouwgrond. Die bepaalt namelijk of er al dan niet een stortkom moet worden voorzien om de stabiliteit van het gebouw te verzekeren. Het is dan ook cruciaal om informatie in te winnen en een bodemonderzoek te laten uitvoeren. Bij Blavier krijg je daarvoor de hulp van onze bouwadviseur: hij ondersteunt je met al zijn ervaring en geeft je advies zodat je de juiste keuzes kunt maken op basis van je bouwgrond.

De kwaliteit van de afwerking

Een tweede belangrijk aspect om de kostprijs van je woning te evalueren is de kwaliteit van de afwerking. Je doet er in dat opzicht goed aan de verschillende lastenboeken op de websites van bouwbedrijven te vergelijken. Het lastenboek van Blavier behoort tot de meest complete op de markt. En hoewel alle posten bij Blavier volledig personaliseerbaar zijn en op maat gekozen worden, zijn de standaardmaterialen in ons lastenboek al van een uitstekende kwaliteit.

Ook zijn er bij Blavier geen ‘verborgen’ supplementen. We factureren enkel de afwerkingen die je zelf hebt gekozen en in eer en geweten hebt ondertekend. Dat is een contractueel engagement. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan tijdens de bouw van je woning.

Wil je eerst een overzicht van de budgetklasse waarin je woning zich zal bevinden, raadpleeg dan de verschillende inspiratiewoningen op de website van Blavier of vraag hier jouw gratis catalogus aan.

Delen