Investeren in een nieuwbouwwoning: een slim idee?

26 September 2018 -

Een eigen woning bouwen betekent een serieuze investering. Het is dan ook logisch dat heel wat mensen twijfelen tussen een nieuwbouwwoning en de aankoop van een bestaande woning. Als je de voor- en nadelen tegen elkaar afweegt, ontdek je al snel de talrijke troeven van een sleutel-op-de-deurwoning, zoals betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en fiscale voordelen – om er maar enkele te noemen. Nog niet helemaal overtuigd om te investeren in een nieuwbouwwoning?  Lees zeker verder!

Je budget volledig onder controle

Op het eerste gezicht lijkt de aankoop van een bestaande woning goedkoper dan een nieuwbouwproject. Maar heb je bij je afweging wel rekening gehouden met alle elementen? Als je een bestaande woning koopt, word je in heel wat gevallen geconfronteerd met grote verbouwingswerken die je niet op voorhand had voorzien. Denk maar aan het in orde brengen van de elektriciteit, het isoleren van je zolder of het plaatsen van nieuwe ramen. Het is niet uitzonderlijk dat de kosten zich blijven opstapelen; een probleem dat je niet hebt bij een nieuwbouwproject. Bij Blavier maken wij er een punt van om je oorspronkelijke budget te respecteren. Geen onaangename verrassingen dus!

Een betrouwbare partner

Of je nu je geld wil investeren in een nieuwbouwwoning om er zelf in te trekken of om slim te beleggen met een maximaal rendement, het is cruciaal dat je kunt rekenen op een betrouwbare partner die oor heeft voor jouw wensen en die de nodige expertise in de schaal kan werpen om je project tot een goed einde te brengen. Met meer dan 20 jaar ervaring en ruim 5.000 woningen op ons actief, maken wij ons sterk dat we al jouw bouwwensen kunnen realiseren. Een andere belangrijke troef van Blavier is dat we per project één persoon als aanspreekpunt aanstellen. Je moet dus niet bij verschillende bedrijven offertes aanvragen, wat wel het geval is bij de renovatie van een bestaande woning.

De nieuwste bouwtechnieken

Rustieke woningen en ‘vintage’ bouwtechnieken mogen dan wel veel karakter hebben, ze scoren heel wat minder goed op het gebied van isolatie, metselwerk of wat de overzichtelijkheid van de elektrische installatie betreft. Door te kiezen voor nieuwbouw, ben je zeker van een optimale transparantie, innovatieve bouwtechnieken en een veel grotere energie-efficiëntie. Het resultaat: je bespaart op je energieverbruik en vermijdt dat de werken lang aanslepen.

Financiële en fiscale voordelen

Het is begrijpelijk dat je twijfelt tussen nieuwbouw en de aankoop en renovatie van een bestaande woning. In Vlaanderen zijn er verschillende fiscale voordelen voor beide scenario’s. Bestudeer deze zeker goed, want ze kunnen een grote impact hebben op jouw budget. Maar hou er ook rekening mee dat de bouw van een sleutel-op-de-deurwoning evengoed een uitstekende investering is.

Investeren in nieuwbouw? Vind inspiratie bij Blavier

Je merkt het: of je nu een huis zoekt om zelf in te wonen of een interessante investering, een nieuwbouwwoning biedt heel wat voordelen. Wat je verwachtingen ook zijn, Blavier zet al zijn ervaring in om je te adviseren en je te helpen de oplossing te vinden die het best bij jouw noden past.

Delen